Kuurojen golfin mestaruuspokaali lähti Wariksen matkaan

Kuurojen golfin suomenmestaruuskilpailut järjestettiin Vierumäen Cookella isäntäseuran, Lahden Gepardien toimesta. Mestaruuspokaalia havitteli 15 lyöjää viidestä eri seurasta. Kilpailut sujuivat muitta mutkitta ja sää tarjoili parastaan.

Sunnuntaina lyöntipelin mestaruudesta taisteltiin tiukasti, kun Heron André Pasuram oli johtava pelaaja ensimmäisen pelikierroksen jälkeen 78 lyönnillä. Eroa toiseen sijaan oli vain vaivaiset kaksi lyöntiä. Pasuramin perässä oli moninkertainen suomenmestari Heron David Barber.

Toisen pelikierroksen aikana finaaliryhmän lyöjät (Robin Herlin, Pasuram ja Barber) kohtasivat haasteita sillä aikaa kun Jalon Waltteri Waris pelasi itselleen kovan kierroksen (71 lyöntiä, yksi alle parin) napaten yhden eaglen ja muutaman birdien. Sen myötä Wariksesta tuli lyöntipelin kaksikertainen suomenmestari 153 lyönnillään. Pasuram sijoittui niukasti toiseksi 156 lyönnillään ja Valppaan Janne Manner (160) nousi upeasti kolmanneksi pelattuaan kuuman sunnuntaikierroksen.

Tuoreen mestarin Wariksen mietteitä viikonlopustaan: ”Ensimmäinen pelikierros sujui osaltani huonosti. En tiedä, mitä oikein tapahtui. Tänään peli kulki huomattavasti paremmin kun keskityin pelaamaan omaa peliäni. Kierrostulos oli 11 lyöntiä parempi ensimmäiseen verrattuna.” Waris kertoo myös kisaviikonlopun olleen hänelle mielenkiintoinen, sillä hän mursi yhden kylkiluistaan viime viikolla. ”En tiennyt, miten tulisin pärjäämään ja vaikeuttaisivatko kivut peliäni. Lopputulos on kuitenkin aika hyvä, sillä minusta tuli nyt kaksikertainen suomenmestari.”, iloitsee Waris.

Joukkuepelin suomenmestaruuden vei Helsingin Hero II 148 pisteellä. Hyväksi kakkoseksi tuli Turun Valpas 138 pisteellään. Kolmannen sijan nappasi Helsingin Hero I 129 pisteellä. Pistebogey-sarjassa ykköseksi nousi Heron Mikael Rajaniemi 73 pisteellään ja toiseksi tuli Valppaan Jan-Erik Granvik 56 pisteen kera.

Ensi vuonna Kuurojen SM-golf järjestetään Jyväskylässä, Jalon isännöimänä.