Suomen keilailumaajoukkue esittelyssä

Satu Lintula

Kotipaikka: Nokia 

Seura: Jyväskylän kuurojen urheiluseura JALO ry/Jaguaarit

Aiemmat arvokisat / parhaat sijoitukset: 

Deaflympics 2009 Taipei, Taiwan (14.sija ja parikilpailun MM-kulta)

EM- keilailu 2010 Ateena, Kreikka (9.sija)

Deaflympics 2013 Sofia,Bulgaria (4. sija) 

MM-keilailu 2019 Taoyuan, Taiwan

MM-keilailu 2015 Bologna,Italia (MM-pronssi parikilpailussa)

Krista Paloposki

Kotipaikka: Lieto 

Urheiluseura: Turun Valpas ry, Turun Urheiluliitto ry TuUL 

Aiemmat arvokisat / parhaat sijoitukset: 

Deaflympics 2009 Taipei, Taiwan (joukkuekilpailun 5.sija)

EM- keilailu 2010 Ateena, Kreikka (joukkuekilpailun EM-pronssi)

MM-keilailu 2019 Taoyuan, Taiwan (23.sija)

Meillä on ilo esitellä Suomen keilailumaajoukkue!

Kuurojen keilailun MM-kilpailut järjestetään Saksassa Münchenissä 1.-12.8.2023. Suomen maajoukkue lentää Saksaan jo tulevana maanantaina 31.7., ja kilpailut kestävät kaksitoista päivää. Suomea MM-kilpailuissa edustavat Krista Paloposki (Jyväskylän kuurojen urheiluseura JALO ry/Jaguaarit/ Turun Urheiluliitto ry TuUL) ja Satu Lintula (Jyväskylän kuurojen urheiluseura JALO ry/Jaguaarit). 

Heinäkuussa on ollut kaksi maajoukkueen kisavalmistavaa leiriä; yksi Kuortaneella ja toinen viime viikonloppuna Nurmijärvellä. Nurmijärvellä naiset kilpailivat harjoituskisan paikallisen seuran keilaajien kanssa.  

Lietolaisen Krista Paloposken valmistautuminen MM-kisoihin on sujunut hyvin. On odottavainen olo, Krista toteaa. Nokialainen Satu Lintula kertoo, että hänen tavoitteensa on päästä master-kilpailuun, eli keilata 24 parhaan joukkoon. Mitalimahdollisuus toki myös on.

Naiset fiilistelevät, että laji kiinnostaa kovasti. Keilailu on monipuolista, saa haastaa ja kehittää itseään. Satu kertoo, että kilpailut motivoivat paljon. Krista lisää, että kehittymistä on vielä rutkasti ja kilpailukokemusta on saatava lisää. 

Naiset ovat keskittyneet kesällä treenaamiseen. He ovat olleet tyytyväisiä Timo Silvastilta saatuun tukeen ja neuvoihin. Timo on antanut paljon lisätietoa muun muassa radan lukemisesta, pallon valitsemisesta, linjan hakemisesta, pallon pyörinnän ja oman lähtöpaikan muuttamisesta, naiset listaavat. 

Timo Silvasti on aloittanut kuurojen keilailun jaoston valmentajana niin sanotusti kokeillen tämän vuoden loppuun. Kemiat ovat osuneet hyvin yksiin koko lajijaoston aktiivien kanssa, ja Timo tukee kilpailijoiden valmistautumista ja kilpailemista MM-kisoihin. 

MM-reissuun lähtee joukkueenjohtajaksi Maarit Suominen, jonka kanssa Timo on käynyt hyvää vuoropuhelua. Ennen MM-kilpailuja Timo-valmentaja korostaa kahta asiaa, joihin on keskitytty: Pallon liikkeen seuraamiseen suorituksen aikana, pallon nopeuteen ja pyörintäkulmaan, sekä pelin aikana tehtäviin tarpeellisiin muutoksiin. Tiimi on käynyt pelaajien kanssa tapoja, joilla edellä mainittuja muutoksia voi tehdä.