Avoimet PBM-suunnistuskilpailut alkoivat aurinkoisissa merkeissä

Suomessa 11.-14.8.2022 järjestettävät avoimet Pohjoismaiden ja Baltian maiden suunnistuskilpailut käynnistyivät torstaina 11. elokuuta Pajulahden urheiluopistolla. 

Pajulahti tarjoili parastaan, kun aurinkoinen sää toivotti tervetulleeksi suurimman osan suunnistajista, vapaaehtoisista ja järjestelytoimikunnasta. Perjantaille jäi vielä virolaisten ja ruotsalaisten saapuminen.

Järjestelytoimikunta valmisteli kisoja, piti huolen vieraiden kotiutumisesta ja kokousti Lahden Suunnistajat -37 seuran edustajan, kilpailujohtaja Niko Vaenerbergin kanssa.

Päivän harjoituksissa suunnistajat pääsivät tunnustelemaan suomalaista metsää. Moni totesi harjoituksista palatessaan, että metsä oli monimuotoinen. Nähtiin jopa hajonneita kengänpohjia ja kastuneita vaatteita. Hyttysetkin jaksoivat kiusata metsässä. Tulevien päivien kisoissa on tiedossa haasteita myös lämpimän sään myötä, mutta tunnelma oli positiivinen, eli Pajulahdessa ollaan valmiita tulevien päivien koitoksiin!

Perjantaina 12.8. juostaan sprintti Pajulahden liikuntakeskuksen alueella. Lauantain 13.8 keskimatkan ja sunnuntain 14.8 pitkän matkan kilpailut käydään Pajulahden metsissä.