Häggdahl, Karlsson ja Ruokonen edustavat Suomea suunnistuksen EM-kisoissa

Kuurojen 9. EM-suunnistuskilpailut pidetään Vilnassa, Liettuassa 3.–8.9.2021. Kilpailuihin on ilmoittautunut kaikkiaan 64 suunnistajaa 13 eri maasta. 

Suomesta ovat lähdössä mukaan kolme nuorta naissuunnistajaa: Josefin Häggdahl, Lina Karlsson ja Sara-Elise Ruokonen

Joukkueenjohtajana toimii entinen suunnistaja Ulrika Lukasczyk (os. Kostamoinen) ja tulkkina Heidi Nyberg. Kaikki suunnistajat osallistuvat kaikkiin kolmeen henkilökohtaiseen kilpailuun ja viestiin. 

Sunnuntaina järjestettävä pikaviestikilpailu on sekajoukkueinen kilpailu eli jokaisessa viestijoukkueessa suunnistaa kaksi miestä ja kaksi naista. Koska tällä kertaa Suomella ei ole miessuunnistajia mukana, saa Suomen joukkue osallistua kilpailuun joukkueenjohtajan lisävoimin neljän naisen joukkueena.

Kilpailu-urakan aikataulu (sama aika kuin Suomessa) matkoineen naisten sarjassa on seuraavanlainen:

La 4.9. klo 11:00 henkilökohtainen pikamatka (3,1km)

Su 5.9. klo 11:00 pikaviestikilpailu (4x 2,5km)

Ti 7.9. klo 11:00 henkilökohtainen keskimatka (4,3km)

Ke 8.9. klo 11:00 henkilökohtainen pitkä matka (6,4km)

Yleisurheilun ja maastojuoksun puolelta tunnetut Lina ja Sara-Elise ovat molemmat ensikertalaisia kuurojen suunnistuksen arvokisoissa. Josefin oli sen sijaan mukana vuoden 2019 kuurojen MM-suunnistuksessa. Josefin odottaa innolla Liettuan metsiä ja toivoo kaunista luontoa, hänen tavoitteenaan on suoriutua jokaisesta kilpailusta ilman pummeja eli virheitä. 

Lina on aina iloinnut Suomen edustamisesta kilpailuissa ja pitää sitä kunnia-asiana. Hänelle kilpasuunnistus on toisaalta vielä verraten uusi asia. Hänen tähtäimenään on tulla takaisin kotiin uusia kokemuksia rikkaampana.

Tänä kesänä juoksijana monia ennätyksiä rikkonut Sara-Elisekin odottaa innolla kilpailuja ja pyrkii kaikilla matkoilla sujuviin suorituksiin, joilla voi olla mahdollisuus mitaliinkin. Suurimmat tavoitteet hän on kuitenkin asettanut pikamatkalle ja toivoo hyödyntävänsä siinä juoksuvauhtiaan.

Lisää kilpailijoiden ajatuksia, tuntemuksia ja tuloksia päivitetään tälle SKUL:n sivulle ja lisäksi kannattaa seurata kilpailujen virallisia kotisivuja osoitteessa https://edoc2021.lt

sekä World Deaf Orienteering Facebook-sivuja osoitteessa https://www.facebook.com/groups/44341940678.