Mitalisade jatkui kuurojen suunnistuksen MM-kilpailuissa 

Sara-Elise Ruokonen voitti jo toisen henkilökohtaisen suunnistuksen maailmanmestaruus kultamitalin putkeen meneillään olevissa MM-kilpailuissa. 

Kuurojen suunnistuksen MM-kilpailuiden yhden välipäivän jälkeen kilpailtiin tänään lauantaina Bromsebyn luonnonpuistossa pitkän matkan kilpailut. Kilpailupaikka sijaitsee noin 30km Tukholmasta pohjoiseen. Kilpailut olivat suomalaisittain jälleen voitokkaat Sara-Elise Ruokosen ottaessa jo kisojen toisen kultamitalinsa. Kisoihin lähtiessä Sara-Elise tavoitteli sprintistä mitalia ja sen saatuaan hän pääsi rauhallisin mielin maastomatkoille katsomaan kuinka pitkälle vauhti riittää.

Radan alkuosassa pääsi reitinvalinnoilla hyödyntämään paljon metsäautoteitä, ja juoksuvoimaiselle Sara-Eliselle se sopi loistavasti. Ensimmäiseen väliaikaan tullessa ero seuraavaan oli kasvanut jo kolmeen minuuttiin. Maaston vaikeimmalla alueella pyörineistä perhoslenkeistä Sara-Elise selvisi puhtaasti ja takaisin kilpailukeskukseen päin hän pääsi tulemaan jo hieman varmistellen. Vielä toiseksi viimeisellä rastilla meinasi tulla pienet hermopummit, mutta lopulta maalissa ero seuraavaksi tulleeseen oli turvallisesti lähes 4 minuuttia muiden kilpailijoiden tehdessä isompia virheitä.

– Olin tosi positiivisesti yllättynyt, koska ajattelin ennen kisaa että ukrainalaiset on tosi hyviä metsäsuunnistajia ja ajattelin, että tämä ei ole oma vahvuus. Sain tänään tehtyä yhden parhaista metsäsuunnistuksista tähän asti. Ei tullut isompia virheitä, vain pientä koukkua. Kaikki rastit löytyivät tosi hyvin. Tämän päivän kisassa oli mahdollisuus käyttää tiekiertoja ja polkuja. Osasin rauhoittaa oikeassa paikkaa, ja katsoa mistä pitää mennä. Olen tosi tyytyväinen tämän päivän kisaan, Sara-Elise ynnää voittopäivän fiiliksiään.

Muilla suomalaisilla suoritukset kaatuivat valitettavan suuriin virheisiin. Vielä on kuitenkin keskimatka ja viesti jäljellä, joten jokaisella on vielä mahdollisuus saada suoritukset hallintaan niin päästään näyttämään mihin Suomalaiset parhaimmillaan pystyvät.

Huomenna kilpailut jatkuvat samassa kilpailukeskuksessa keskimatkoilla, kisoja pääsee seuraamaan GPS- seurannasta sekä online-tuloksista. Linkit molempiin julkaistaan Skul_suunnistus instagram tilillä huomenna ennen kilpailuiden alkua.

Suomalaisten naisten tulokset: 

Naisten tulokset

1.   Sara-Elise Ruokonen, Suomi 
7.   Ulrika Kostamoinen, Suomi 

10. Josefin Häggdahl, Suomi 

Miesten tulokset

9.     Juuso Toivonen, Suomi

10.   Marko Lehtonen, Suomi

20.   Touko Silpola, Suomi 

GPS-seuranta: https://www.livelox.com/Events/Show/112761/WDOC-2023-Long 

Online-tulokset: https://liveresultat.orientering.se/followfull.php?comp=27443&lang=sv#WDOC%20M 

Viralliset kisasivut: https://www.svenskdovidrott.se/wdoc23