PBM-suunnistuksen sprintissä suomalaisnaisilla loistopäivä

Pohjoismaiden ja Baltian maiden suunnistuskilpailuissa päästiin perjantaina 12. elokuuta tositoimiin, kun Pajulahden urheiluopiston alueella juostiin sprintit.

Ennen kisojen alkua tunnelmat suunnistajilla olivat moninaiset, joitakin ei jännittänyt lainkaan, joitakin huolestutti kuumuus, joitakin taas kutkutti uteliaisuus ja olo oli malttamaton.

Sprinttikilpailujen alkaessa iltapäivällä kello 15 aikaan lämpöä oli 27 astetta. Maalissa nähtiinkin hikisiä suunnistajia, mutta tunnelma oli leppoisa.

Suomalaissuunnistajista pärjäsivät parhaiten Lina Karlsson ja Josefin Häggdahl, jotka veivät naisten W21-sarjan toisen ja kolmannen sijan. Eeva Tupi oli aivan hännillä neljännellä sijallaan. Suomalaisnaiset eivät ole pitkään aikaan päässeet suunnistuksessa mitalisijoille, joten nyt oli hieno juhlan paikka!

Myös Ulrika Kostamoisella sujui oikein hyvin, sillä hän selvisi W40-sarjan voittajaksi. Miesten puolella parhaiten selvisi Juuso Toivonen, joka pääsi M21-sarjassa kahdeksannelle sijalle. Touko Silpola sijoittui 16. sijalle.

Kun nyt saatiin ensimmäiset suunnistukset pois alta, on hyvä suunnata kohti lauantain keskimatkaa.