Juoksijat saapuivat Suomeen kulta ja hopea mitalit kaulassa

Yleisurheilumaajoukkue saapui tänään Helsinki-Vantaan lentokentälle. Takana on hieno viikko kuurojen yleisurheilun EM-kilpailuissa Puolan Szczecissä. Suomen Kuurojen Urheiluliiton toiminnanjohtaja oli vastassa lentokentällä urheilijoita ja joukkueenjohtajaa kukkien kera.

Sini:

-Onnittelut Sara-Elise Euroopan Mestaruudesta. Sinä jo viime kesänä Brasiliassa Deaflympicseissä voitit 3000m esteet ja 5000m tämän saman matkan Deaflympics kultaa. Vieläkö sinulla on motivaatiota jatkaa?

Sara-Elise:

-Kiitoksia, kyllä minulla on vielä motivaatiota jatkaa. Kahden vuoden päästä on Tokiossa Deaflympicsit. Jos venäläiset on siellä myös mukana, niin saa kyllä kovan kisan aikaiseksi. Ennen sitä minulla on tavoitteena parantaa mun tuloksia ja ennätyksiä.

Sini:

-Onnea Santeri! Sulla on ollut aivan mieletön kesä. Olet rikkonut jo kolme kertaa Suomen Ennätyksen tällä sinun päämatkalla 400 metrin aidoissa, ja nyt vielä nappasit Euroopan Mestaruus hopeaa. Moni ihmettelee, että mikä on tämän sinun huikean kauden ja tuloskunnon noston syy. Oletko tehnyt jotakin eri tavalla kuin ennen?

Santeri:

-Joo, syitä voisi luetella varmasti vaikka kuinka monta. Treeneissä ollan keskitytty erityisesti askelrytmiin, jotta aidat tulevat aina tietyllä rytmillä. On helpottanut juoksun tasaisuuteen. Toinen asia on varmaan se, että olen saanut pääkopan paremmin hallintaan viimeisen vuoden aikana. Olen käynyt terapiassa keväästä alkaen; uskon että sillä on ollut iso vaikutus tulosten paranemiseen. Kolmantena, tämä on ensimmäinen kesä pitkästä aikaa, kun en ole tehnyt töitä älyttömiä määriä. Aiemmin olen ollut vähintään 40 tuntia viikossa paiskimassa töitä. Eli kevyt kesä töiden suhteen.

Kilpailuiden tulosyhteenveto

Sara-Elise juoksi 5000 metrin Euroopan Mestariksi torstai-iltana ylivoimaisella juoksulla aikaan 18:07.49. Juoksijan tämän kauden paras aika 17:59.82 oli jo ennen kisoja reilu 40 sek parempi kuin espanjalaisen Maite Rios Campoyn. Hopealle juoksikin tämä espanjalainen lähes 34.5 sek Sara-Eliselle hävinneenä. Pronssille juoksi ukrainalainen Anastasiia Synorenko ajalla 19:27.51.

Santerilla alkoi kisaurakka jo tiistaina 100 metrin kisalla, joka toimi valmistavana jalkojen avausvetona päämatkoille torstaille. Sijoitus 100 metrillä oli 6. omalla ennätyksellään ajalla 11.46sek. Kisan voitti ukrainalainen Oleksandr Drytryyenko ajalla 10.90sek.

Torstaina kisastartit jatkuivat 200 metrin semifinaalilla, jossa Santeri juoksi taas oman ennätyksensä 22.70sek. Juoksullaan hän lunasti paikan perjantain finaaliin. Finaalissa lopullinen sijoitus oli 8. ja ennätys parani edelleen ajalla 22.66sek.

Juoksijan päivä huipentui oman päälajin, 400m aitojen, finaaliin, jossa Santeri Tanner juoksi EM-hopealle jälleen uudella Suomen Ennätysajalla 56,18sek. Kisan voitti ukrainalainen Serhii Kompaniiets ajalla 55.19sek. Kolmanneksi Santerin jälkeen sijoittui slovenialainen Tadej Enci ajalla 56.33sek.