Yleisurheilija Santeri Tanner on juossut tänään Kuurojen uuden Suomen Ennätyksen 400m aitajuoksussa! 

Tanner kilpaili tänään 13.7. Mikkelissä Kilpa-Veikkojen aitajuoksukilpailuissa tullen toiseksi miesten loppukilpailussa. Santerin 400m aitojen loppuaika oli 56,63sek. Hän kilpaili ilman kuulolaitetta, jolloin upea juoksu kirjataan viralliseksi uudeksi kansalliseksi ennätykseksi. Aiempi ennätys ehti olla 74vuotta nelinkertaisen Deaflympics kultamitalimiehen, Veikko Koskinen, nimissä. Veikko Koskinen juoksi vuonna 1949 ajan 58,0sek. 

Santeri itse kommentoi päivän kisaa: 

”Olen tässä muutaman kerran harjotellut lähtöjä ilman kuulolaitetta, että pystyisin jossain kisassa ennen Puolaa yrittämään uutta kuurojen Suomen ennätystä. Ensimmäisen kerran yritin juosta kisassa ilman laitetta viime viikolla Klaukkalassa, mutta silloin ei vielä onnistunut juoksu. 

Tänään päätin kokeilla uudestaan jos nyt olisi parempi päivä. Ja olihan se! Olosuhteet olivat lämmön puolesta hyvät. Mutta takasuoran vastatuuli ei ollut aivan optimaalinen. Muutenkaan tänään pyörivä tuuli ei ollut optimaalinen tuloksen tekemiselle. Juoksu kulki kuitenkin suunnitelman mukaan ensimmäiset 6 aitaa ja loput 4 aitaakin tulivat ilman suurempia virheitä. Yritin ottaa ne tällä kertaa todella varman päälle. 

Vanha nilkkavamma myös tänään hiukan vaikutti aitomiseen. Erityisesti aidalta alastulon kanssa oli hieman haasteita, kun nilkka hieman ns. vuoti läpi. Ei pysynyt stabiilina. 

Mutta hieman haastavan tuulen ja pienen nilkkakipuilun jälkeen tulos on ihan hyvä ja olen tyytyväinen uudesta ennätyksestä vaikka se ei vielä ihan mikään nappijuoksu vieläkään ollut. Mutta koko ajan juoksu kulkee parempaan suuntaan.”

Tämän päivän tuloksellaan Santeri Tanner nousee Suomen tilastoissa sijalle 21., ja aika 56,63sek on taas lähempänä mahdollista osallistumisoikeutta Lahdessa pidettäviin Kalevan kisoihin heinäkuun lopulla. Tanner edustaa kuulevien urheiluseurana Länsi-Uudenmaan Urheilijoita ja kuurojen urheiluseurana Jyväskylän Jalo ry:tä.

Suomen Kuurojen Urheiluliitto onnittelee Santeria upeasta uudesta Suomen Ennätyksestä! 

MIKKELI 13.7.2023 Kilpa-Veikkojen aitajuoksukilpailut

Miehet,

400 m aj: 1) Ville Kyrönlahti 19 KangasnKa 55,25, 2) Santeri Tanner LUU 56,63 (kuurojen SE, ent. 58,0 Veikko Koskinen 1949).

Kokonaistulokset: https://live.tuloslista.com/live/13489/327653/329543