Leijonien matka kohti vuoden 2023 talviolympialaisia alkaa syksyllä

Erikoinen vuosi on nyt takana ja toivotaan, että tilanne alkaa vähitellen normalisoitua. Deaf Lions, Suomen kuurojen jääkiekkomaajoukkue aloittaa leireilyn syyskuussa Vierumäellä (17.-19.9), tähtäimenä on v. 2023 kevättalvella järjestettävät talviolympialaiset, Quebec Cityssa, Kanadassa. 

Koronapandemian levittyä uusi valmennuskaksikko Öller & Ala-Marttila ei harmittavasti päässyt ollenkaan tositoimiin viime vuonna, sekä EM2020- että MM2021-kisat jouduttiin perumaan. 

Tulevana syksynä leijonalaumaa luotsaa Fredrik Öller ja hänen apuvalmentajanaan toimii Mikko Martikainen. Ari Ala-Marttila aloittaa syksyllä U20 SM-joukkueen päävalmentajana, joten hän ei nyt pysty panostamaan myös Deaf Lions-toimintaan, toivotan Arille tsemppiä uusiin haasteisiin!

Mikko Martikainen on tuttu henkilö sekä joukkueelle että Deaf Lions-faneille, hän toimi joukkueen apuvalmentajana MM2013 ja v. 2015 olympiakisoissa. Nuorten SM-sarjassa ja juniorimaajoukkueessa puolustanut Martikainen on sittemmin pelannut mm. Mestiksessä ja Suomi-sarjassa sekä Italian, Ranskan ja Yhdysvaltojen kiekkosarjoissa. 

Toivotan valmentajille onnea & menestystä tuleviin koitoksiin! Ja kaikille toivotan hyvää kesää ja pysykää terveinä, syksyllä päästään sitten taas jäälle. Ja tavoittelemaan uusia unelmia, yhdessä.

Jutun on kirjoittanut GM Sami Vuoriheimo.