Liiton syyskokousviikonloppu Lappeenrannassa 21.-22.10.

Suomen Kuurojen Urheiluliiton sääntömääräinen syysliittokokousviikonloppu järjestettiin Lappeenrannassa la-su 21.-22.10. Lauantaina ohjelmassa oli seuraseminaari ja sunnuntaina virallinen liittokokous. 

Seuraseminaarissa keskustelu oli avointa ja kävimme läpi toimintakertomusta, hankkeita, talousarviota, liiton päivityksen alaisia kilpailusääntöjä ja ideoimme yhdessä vuoden (parhaiden) valintaprosessia seurojen ja lajijaostojen kesken.

Lauantaina illalla juhlittiin Lappeenrannan kuurojenyhdistyksen liikuntajaoston, Sisun, 1-vuotisjuhlia. Monta kymmentä vuotta vanha urheiluseura heräsi henkiin liikuntajaostona. Synttäreillä nautittiin kakkua ja karjalanpiirakoita, muisteltiin historiaa ja juteltiin seurojen kesken. 

Sunnuntaina liittokokous vietiin prokollan mukaan läpi, äänioikeutetut seurat toimivat päätösvaltaisesti ja lajijaostojen edustajat avustivat kokouksen läpiviennissä.

Liittokokouksessa valittiin uusi hallitus. Vasemmalta Laura Mecklin, Christer Fagerström, Jari Malkamäki, Joonas Lehtimäki, Kimmo Väre, Maarit Widberg-Palo ja etänä tietokoneen ruudulla Oskari Salomaa. 

Liittokokouksen puheenjohtajana toiminut Juhana Salonen Jalo ry:stä, veti kokouksen asiallisesti läpi. 
Kokouksen tärkeimpiä päätöksiä oli vahvistaa ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvi ja valita liitolle uusi hallitus. Edeltävästä hallituksesta poistuivat Eli Haga Hyvinkäältä ja Emmi Ruukki-Laukka Oulusta. Heidän paikalleen uusina Kimmo Väre ja Oskari Salomaa.

Hallitus kaudelle 2023-2025: 
Jari Malkamäki (puheenjohtaja), Nokia
Christer Fagerström (varapuheenjohtaja), Helsinki 
Joonas Lehtimäki (sihteeri), Turku 
Maarit Widberg-Palo, Vantaa
Laura Mecklin, Helsinki 
Oskari Salomaa, Espoo
Kimmo Väre, Turku

Liittokokousviikonloppu järjestettiin Sokos Hotel Lappeessa. Paikalla oli lähes 30 osallistujaa: seuran edustajia kymmenestä seurasta, lajijaostojen edustajia, liiton hallituksen eduastajia ja liiton työntekijät.

Toimintasuunnitelma osalta nousi esille nuorisoon ja tulevaisuuteen panostaminen. Vuoden 2024 aikana tullaan toteuttamaan tilannekatsaukset eri osa-alueille ennen uuden strategiakauden valmistelua. Liitto panostaa yhä enenevässä määrin koulutuksien kehittämiseen ja tietoisuuden levittämiseen sekä vaikutustyöhön niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Henkilöjäsenmalli otetaan käyttöön uutena mahdollisuutena, jos jäseneksi haluava ei koe tarvetta liittyä seuraan tai paikkakunnalla ei ole omaa seuraa. Kuitenkin kotimaan urheilun parissa kilpailevan tulee kuulua kotimaiseen urheiluseuraan. Liittokokous sisälsi myös tärkeät päätökset ensi vuoden mestaruuskilpailuista, jäsen- sekä kilpailumaksuista.  

Liittokokouksen päätöksenä hyväksyttiin henkilöjäsenmaksuksi 50e/vuosi. Tämä siis henkilöille, jotka eivät liity seuraan, vaan liiton alle jäseneksi. Seuroilla on omat jäsenmaksumaksunsa seurojen omille jäsenille. SM-kisojen joukkueiden maksuksi päätettiin 100e/joukkue (futsal ja salibandy). Liiton perimiin seurojen jäsenmaksuihin ei ensi vuodelle tule vielä muutosta. 

SM-kisat kisataan ensi vuotena näiden seurojen isännöiminä:
Frisbeegolf – WELLAS
Futsal – VALPAS
Golf – HERO
Keilailu – JALO
Salibandy – VALPAS
Suunnistus – SUUNNISTUSJAOSTO
Padelin tilanne vielä avoin  

Ensi vuoden sääntömääräiset kokoukset tullaan järjestämään keväällä Helsingissä ja syksyllä Lahdessa:

  • Liiton kevätkokous 14.4.2024, Helsinki
  • Liiton syyskokous  6.10.2024, Lahti

Liikuntajaosto Sisun 1-vuotisjuhlat Lappeenrannan kuurojen yhdistyksen omissa tiloissa Lappeenrannan keskustassa olivat mukavat. Keskusteluja riitti, tarjolla oli perinteiseen paikalliseen tapaan karjalanpiirakoita kakun kera ja arvonta ohjelmanumerona erittäin toimiva. Ensi vuonna Juhlitaan Gepardeja syksyllä Lahdessa.