Muistoissamme Veikko Koskinen

SKUL:n entinen urheilija Veikko Koskinen (1924-2022) on poistunut keskuudestamme. Hän oli kuollessaan 97-vuotias.

Koskinen on saavuttanut ansioituneella yleisurheilu-urallaan kuusi mitalia kuurojen kesämaailmankisoista (nyk. Kesä-Deaflympics), joista neljä ovat kultaa. Hänen Suomen ennätyksensä 400 metrin aitajuoksusta on edelleen voimassa (ajalla 58,0 Kööpenhamina 1949).  

Jyväskylän kuurojen urheiluseura Jalo muistelee häntä yhtenä menestyneimmistä yleisurheilijoista ja viittomakielisen kulttuuriperinnön luojana:

”Karjalan sekä kuurojenyhteisön ylpeyden aiheita. Jo evakon aikoina osoitti juoksulahjoja. Pinkaisi Pohjanmaan kautta Keski-Suomeen sellaista vauhtia, että on yksi Suomen ja Jyväskylän kuurojen urheiluseura Jalo ry:n menestyneimmistä yleisurheilijoista.

Myös kulttuuri oli lähellä hänen sydäntään, missä piikkarit vaihtuivat tanhun kenkiin. 97 vuotta rikasta elettyä vuotta takana. Lopullinen maaliviiva häämöttää Karjalan upeilla kannaksilla, joissa odottaa myös hänen vaimonsa, Inkeri Koskinen. Ilman heitä emme saisi nauttia kuurojen valtakunnallisista kulttuuripäivistä. 

Kiitos, että annoit meille jälkipolville sykähdyttäviä tarinoita kerrottavaksi”, kirjoittaa Jyväskylän kuurojen urheiluseura Jalo ry:n hallitus Facebook-sivuillaan.

Suomen Kuurojen Urheiluliitto ja Jyväskylän kuurojen Urheiluseura Jalo osoittavat surunvalittelunsa Koskisen perheelle ja omaisille. 

Kuva: Jalon albumi