Nuorten liikuntatapahtuma aurinkoisessa Kivikossa

Liikuntakaveri-hankkeen päätöstapahtuma järjestettiin hankkeen kohderyhmälle eli nuorille Helsingin Kivikon liikuntapuistossa 18.5.2024. Liikuntatapahtuma järjestettiin yhteistyössä Kuurojen liiton, LapCI ry:n, Kuuloliiton ja SKUL:n suunnistus- ja frisbeegolfjaostojen kanssa. Tapahtuman aikana nuoret pääsivät kokeilemaan viittä eri urheilu- ja liikuntalajia. Niitä oli BMX-pyöräily, suunnistus, frisbeegolf, rullalautailu eli skeittaus ja parkour. Tapahtumassa kävi yhteensä 25 lajia kokeiluhaluista ihmistä.

Helsinkiläinen BMX-pyöräilyseura eli BMX Helsinki ry tarjosi mahdollisuuden päästä kokeilemaan itse lajia pyöräkrossiparkissa. Se oli tapahtuman suosituin laji. Melkein kaikki paikalle tulleet kävivät kokeilemassa ja oppimassa pyöräilytekniikoita erilaisilla kummuilla.

SKUL:n suunnistus- ja frisbeegolfjaostojen edustajat tulivat paikalle vetämään omien lajien pisteitä – suunnistuspisteelle saatiin myös Helsingin suunnistajien edustajat mukaan paikalle. He tekivät tapahtumassa mukana olleille ikioman reitin, joka oli noin 1 kilometrin pituinen. Reitissä oli yhteensä kuusi rastia. Nuoret saivat kokeilla miltä tuntuu käyttää emitia eli suunnistuksessa käytettävää elekronista leimausjärjestelmää, juosta ja samalla lukea karttaa. Ei kukaan eksynyt! Huhujen mukaan muutamat nuoret kävivät uudelleen ja uudelleen parantamassa aikaa. Frisbeegolf:n pisteessä nuoret pääsivät heittämään erilaisilla frisbeekiekoilla ja tekniikoilla metalliseen maalikoriin. Rysty-, Kämmen- ja Puttiheittoja tuli harjoiteltua. SKUL:n frisbeegolfjaoston edustajan lisäksi paikalla oli myös paikallisen seuran eli Disc Golf Vikings ry:n edustajia esittelemässä heidän toimintaa ja myös antamassa lisäopetusta.

Kolmen lajin lisäksi 2 lajia oli vielä kokeiltavaa; rullalautailua eli skeittausta ja parkouria. Skeittauksen puolelta edustajaksi tuli Helsingin skeittaajen oma seura, Helride Collective. Seuran edustaja opasti ja neuvoi skeittauksen perusasioita. Osa nuorista rohkeni vaan kokeilemaan ja oppimaan nopeasti eri temppuja, osa kokeili varovaisesti, sillä se vaati paljon tasapainoa ja rohkeuttakin! Parkourin laji toteutettiin esteradalla, jossa on eri puomeja ja kiipeilyhäkkejä sekä pylväitä. Päästiin tekemään hyppyjä, laskeutumisia, ylityksiä ja alituksia Parkour Akatemian ohjaajan opastuksella.

Kaksi liikuntakaveri-aikuista oli mukana tapahtumassa, mikä oli tärkeää kuten nuorten omissa lajikokeiluissakin.

Päivän puolessavälissä grillattiin omia eväitä kuumassa grillissä – ja keli suosi meitä, aurinko paistoi koko päivän. Voitte hakea fiilistä tapahtumasta katsomalla kuvia. Nauti!

Kiitos yhteistyökumppanit ja nyt kunnialla viimeisiin lajikokeiluihin ennen hankkeen päättymistä.