Opas kuulovammaisen liikkujan kohtaamiseen on julkaistu

Suomen Kuurojen Urheiluliitto SKUL ry:llä on ilo julkaista uusi opas kuulovammaisen liikkujan kohtaamiseen.

Oppaan on tarkoitus toimia ohjaajien/valmentajien tukena, kun he kohtaavat kuulovammaisia liikkujia. Hajallaan olleesta tiedosta olemme nyt koonneet yhteen oppaaseen vinkkejä erilaisten kuulovammaisten liikkujien kohtaamiseen ja kommunikaatioon heidän kanssaan.

Jokaisen liikunta-alalla toimivan olisi hyvä lukea opas läpi ja painaa mieleensä yksinkertaiset mutta toimivat vinkit.

On surullisia esimerkkejä siitä, miten kuulovammaiset ovat lopettaneet
liikuntaharrastuksensa tai urheilu-uransa, sillä ohjaajat/valmentajat eivät ole osanneet kommunikoida heidän kanssaan tai ohjata heitä osana ryhmää.
Kuulovammaiset ovat kokeneet jäävänsä ulkopuolelle. Oppaalla haluamme muistuttaa, että itse kuulovamma ei ole este liikkumiseen ja haluamme osaltamme olla mukana madaltamassa kynnystä kuulovammaisten liikkumiseen valtaväestön kanssa. Kommunikaatio-ongelmat tai uudenlaisten ihmisten/asioiden kohtaamisen pelko eivät saa olla esteenä kuulovammaisten liikkumisessa.

Toivomme tästä oppaasta olevan iloa ja hyötyä. Opasta saa mielellään jakaa eteenpäin verkkosivuillenne, sosiaalisessa mediassa, urheiluseuroille ja kaikille, jotka voisivat hyötyä oppaasta.

Toivomme kaikkien edistävän kanssamme kuulovammaisten liikunnan iloa.
Opas on tehty yhteistyössä eri kuulo-alan järjestöjen kanssa. SKUL on saanut tätä varten hankeavustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Mikäli oppaasta herää kysymyksiä tai haluatte lisätietoja, olette sydämellisesti tervetulleita olemaan yhteydessä.

Liikunta kuuluu kaikille, myös kuulovammaisille.

Ystävällisin terveisin
Heli Romu
hankekoordinaattori

Klikkaa tästä avataksesi oppaan: Opas kuulovammaisen liikkujan kohtaamiseen