SKUL ry toivottaa hyvää Pride-kuukautta!

 

Pride on ihmisoikeustapahtuma, moninaisuuden juhlaa. Pride tarkoittaa maailmanlaajuista liikettä ja filosofiaa, jonka mukaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt voivat olla ylpeitä seksuaalisesta suuntautumisestaan ja sukupuoli-identiteetistään. Pride on siis ihmisoikeustapahtuma ja mielenosoitus sekä samalla moninaisuuden juhlaa. 

Kansainvälistä Pride-kuukautta juhlitaan koko kesäkuu, ja tämä tärkeä kuukausi huipentuu Pride-viikkoon 24.-30.6.2024.

Yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien toteutuminen urheilussa edellyttää, että erilaisuutta kunnioitetaan ja jokainen saa olla oma itsensä. Sateenkaariväestön osalta tilanteessa on vielä parannettavaa ja siksi aihe tulee nostaa urheilussa vahvemmin ja säännöllisesti esille. Me Suomen Kuurojen Urheiluliitto huolehdimme moninaisten vähemmistöjen oikeuksista ja haluamme nostaa aina yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden konkreettisesti esille – sateenkaaren kaikilla sävyillä. 

Kannustamme kaikkia ottamaan rohkeasti kantaa Pride-liikkeeseen, ja nyt Pride-kuukauden ja tulevan Pride-viikon aikana siihen on hyvä mahdollisuus. On kuitenkin muistettava, että Sateenkaari-ihmisten oikeudet, kuten kaikkien ihmisten oikeudet, tulee huomioida vuoden jokaisena päivänä. 

Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Vuoden 2024 teemana on rauha ja toivo. Helsinki Pride -viikon kulkue ja puistojuhla toteutuvat tuttuun tapaan Pride-viikon lauantaina 29.6.2024.

Suomen Kuurojen Urheiluliitto on mukana Helsinki Pridessä monien muiden urheiluyhteisöjen kanssa yhteisen asian äärellä. Sporttiyhteisönä Pride-kulkueeseen osallistuminen on tärkeä viesti siitä, että urheilu kuuluu kaikille.  Helsinki Priden kulkue ja puistojuhla järjestetään lauantaina 29.6.2024. Kulkue kulkee Senaatintorilta Kaivopuistoon ja kulkue starttaa noin klo 12. 

Ote Helsinki Priden sivuilta: 

Rauha on kaikkien yhteiskuntien ja yksilöiden oikeus. Toivoa tarvitsemme erityisesti silloin, kun rauha ei ole itsestäänselvyys. Toivo valaa uskoa tulevaisuuteen sekä ennen kaikkea antaa voimaa tavoitella meille kuuluvia oikeuksia ja oikeudenmukaisempaa maailmaa. 

Rauhaa on saada kasvaa juuri sellaiseksi kuin on. Rauhaa on olla ylpeä omasta identiteetistä ja kehosta. Rauhaa on saada rakastaa ketä haluaa. Rauhan rikkomiselle tai kyseenalaistamiselle ei tule antaa yhteiskunnassamme yhtään sijaa.”

Kutsumme kaikki teidät mukaan osallistumaan joko Helsingin tapahtumaan tai kannustamme kaikkia ympäri Suomen juhlistamaan Pridea omalla paikkakunnallaan!  

Lisätietoja Helsinki Pride -kulkueesta:
https://pride.fi/helsinki-pride-2024/ 

Lisätietoa Pride-kuukaudesta seta.fi -sivuilta, lisäksi kaikki Pride-tapahtumat Suomessa:
https://seta.fi/jarjesto/pride-tapahtumat-suomessa/ 

Seta.fi-sivuilta myös erittäin hyvää historiantietoa viime vuoden kirjoituksessa:
https://seta.fi/2023/05/31/pride-kuukausi-alkaa-huomioi-nain/