Pride tekee tilaa sateenkaaren kaikille sävyille!

 

Pride tarkoittaa maailmanlaajuista liikettä ja filosofiaa, jonka mukaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt voivat olla ylpeitä seksuaalisesta suuntautumisestaan ja sukupuoli-identiteetistään. Pride on siis ihmisoikeustapahtuma ja mielenosoitus sekä samalla sateenkaarevan moninaisuuden juhlaa.

Katso viitottu video täältä.


Koko kesäkuu on kansainvälinen Pride-kuukausi, ja tämä tärkeä kuukausi huipentuu Pride-viikkoon 26.6.-2.7. 

Yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien toteutuminen urheilussa edellyttää, että erilaisuutta kunnioitetaan ja jokainen saa olla oma itsensä. Sateenkaariväestön osalta tilanteessa on vielä parannettavaa ja siksi aihe tulee nostaa urheilussa vahvemmin ja säännöllisesti esille. Me Suomen Kuurojen Urheiluliitto huolehdimme moninaisten vähemmistöjen oikeuksista ja haluamme nostaa aina yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden konkreettisesti esille – sateenkaaren kaikilla sävyillä. 

Kannustamme kaikkia ottamaan rohkeasti kantaa Pride-liikkeeseen ja nyt Pride-kuukauden ja tulevan Pride-viikon aikana siihen on hyvä mahdollisuus. On kuitenkin muistettava, että Sateenkaari-ihmisten oikeudet, kuten kaikkien ihmisten oikeudet, tulee huomioida vuoden jokaisena päivänä. 

Suomen Kuurojen Urheiluliitto on mukana Helsinki Pridessä monien muiden urheiluyhteisöjen kanssa yhteisen asian äärellä. Pride-kulkueeseen osallistuminen sporttiyhteisöinä on tärkeä viesti siitä, että urheilu kuuluu kaikille. Vuoden 2023 teemana on riemu ja kapina.  Helsinki Priden kulkue ja puistojuhla järjestetään lauantaina 1.7.2023. Kulkue kulkee Senaatintorilta Kaivopuistoon ja kulkue starttaa noin klo 12. 

Kutsumme kaikki teidät mukaan osallistumaan joko Helsingin tapahtumaan tai kannustamme kaikkia ympäri Suomen juhlistamaan Pridea omalla paikkakunnallaan!  

Lisätietoja Helsinki Pride -kulkueesta: https://pride.fi/helsinki-pride-2023/

Lisätietoa Pride-kuukaudesta seta.fi -sivuilta: https://seta.fi/2023/05/31/pride-kuukausi-alkaa-huomioi-nain/