Puheenjohtajan palsta: Joulu on rauhoittumisen aikaa

Joulu on rauhoittumisen aikaa myös minulle. Yhdessä olo läheisten kanssa, omat jouluperinteet ja hyvä ruoka kuuluvat ainakin minun jouluun ja muidenkin jouluihin.

Samalla liiton toiminta rauhoittunut joulun ja uudenvuoden viettoon. Samalla rauhoitumme miettimään kuluneen vuoden kohokohtia. Kirkkaana tähtenä loisti Sara-Elise Ruokonen kahdella kultamitalilla Brasilian kesä-Deaflympcis-kisoissa. 

Tätä tähteä himmensi hieman kuurojen urheilun arvostuksen puute. Aikaisempina vuosina kuurojen urheilun arvostus oli korkeampi kuin tänä vuonna. Tuli mammonaa ja mainetta erilaisilla tavoilla, kuten linnan juhlat itsenäisyydenpäivänä.

Tähän todellisuuteen liitto on herännyt ja ainakin olen päättäväinen tässä asiassa että tulevina vuosina kuurojen urheilu saa enemmän arvostusta. Tämän eteen liitto on valmis tekemään töitä. Löytyykö yhteinen tahtotila myös Opetus- ja kulttuuriministeriöstä, Olympiakomitealta ja Huippu-urheiluyksiköstä? Tämän vastauksen saamme seuraavan vuoden aikana.

Lisäksi liitto on tehnyt tänä vuonna kiitettävästi erilaisten apurahojen ja avustuksien hakemisessa. Vaikka ei ole isoista summista kyseessä, mutta pienistä puroista tulee isompi joki. Seuraavana toimintavuotena helmikuusta lähtien uusi toiminnanjohtaja Sini Savolainen ottaa liiton toiminnan haltuunsa ja jään innokkaasti odottamaan hänen kanssa antoisaa yhteistyötä liiton toiminnassa. Haluan myös kiittää Juha Vahteraa omasta panoksesta liiton toiminnanjohtajana puolitoistan vuoden aikana. Näinä aikoina taloudenhoito ollut tiukkaa ja Vahtera on tehnyt hyvää työtä talouden puolella.

Lopuksi haluan kiittää jokaista hallituksen jäsentä, liiton työntekijöitä, urheilijoita ja seurojen toimihenkilöä kuluneesta vuodesta. Tehdään yhdessä seuraavasta vuodesta vielä paremmaksi liiton toiminnassa.

Rauhallista joulua ja toimintarikasta uutta vuotta!

JARI MALKAMÄKI