Sini Savolaisesta SKULin uusi toiminnanjohtaja

Suomen Kuurojen Urheiluliitto haluaa panostaa toiminnassaan varainhankintaan, verkostoitumiseen ja kuurojen urheilun aseman parantamiseen. Näillä perusteilla liiton hallitus on valinnut hakijoiden joukosta liiton uudeksi toiminnanjohtajaksi Sini Savolaisen. 

Kuurojen urheilu ja viittomakieli ovat Savolaiselle jonkin verran tuttuja asioita entuudestaan, sillä Savolainen on opiskellut Jyväskylän yliopistossa muun muassa liikuntatieteitä ja erityisliikuntaa, sekä kielitieteiden puolella suomalaista viittomakieltä. Hän on myös muun muassa ohjannut liikuntaa kuulovammaisille lapsille sekä hänellä on kuuroja urheilijaystäviä. 

Urallaan Savolainen on tehnyt sekä töitä että vapaaehtoistöitä eri urheilujärjestöissä ja -seuroissa. Hän on myös kilpaurheilija lajinaan ratapyöräily. Työn alkua odotellessa Savolainen lupaa opetella viittomakieltä tavoitteena, että jossain vaiheessa ei tarvita tulkkausta kommunikoimiseen. Savolainen aloittaa työnsä SKULissa 1.2.2023. – Liikunta ja urheilu tuo ihmisiä yhteen. Haluaisin murtaa rajoja – kaikki voidaan tehdä yhdessä, toteaa Savolainen haastattelun lopuksi.

Katso videolta lisää tietoa Savolaisen taustoista ja hänen ajatuksiaan uudesta työstään.