Suomen Kuurojen Urheiluliitto on liittynyt eettisen kurinpitolautakunnan piiriin

Viitotun julkaisun voit katsoa täältä.

Urheiluyhteisön yhteiseen kurinpitolautakuntaan kuuluminen tarkoittaa muun muassa sitä, että jäsenillämme ja yhteisöillämme on tasa-arvoinen mahdollisuus viedä meidän urheilun ja liikunnan parissa tapahtuneet vakavat eettiset rikkomukset oikeelliseen asiantuntijakäsittelyyn, kurinpitolautakuntaan käsiteltäväksi. 

Tästä lähtien jäsenemme voivat käyttää Suomen Urheilun Eettisen Keskuksen ILMO-palvelua (ILMOita urheilurikkomuksista).  SUEK:n sivuilta löytyy ILMO-kanava, johon kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen nimettömästi tai omalla nimellä ja luottamuksellisesti epäasiallisesta käytöksestä, dopingrikkomuksista, kilpailumanipulaatiosta, katsomoturvallisuusasioista tai muista eettisistä rikkomuksista urheilussa. SUEK käsittelee ilmoitukset ja tarvittaessa ottaa yhteyttä lajiliittoon, mikäli katsoo asian kuuluvan heille.

SUEKin tehtävä on tutkia ja harkita kurinpitomenettelyn aloittamista uudessa, riippumattomassa urheilun eettisessä kurinpitolautakunnassa. Kurinpitolautakunnan päätöksistä ja lajiliiton tekemistä päätöksistä voi hakea muutosta Olympiakomitean hallinnoimasta urheilun oikeusturvalautakunnasta, joka on toiminut urheilun valituselimenä jo pitkään. 

Lisätietoja ILMO-palvelusta osoitteessa www.suek.fi 

Puuttumalla rikkomuksiin autat suojelemaan urheilijoita ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille.