Suomen Kuurojen Urheiluliitto palkitsi Ihmisoikeusliiton ja Suomen Golfliiton Urheiluteko-tunnustuspalkinnolla 

Suomalaisen ja suomenruotsalaisen viittomakielen omaa juhlapäivää, Viittomakielen päivää, vietetään vuosittain 12. helmikuuta. Suomen Kuurojen Urheiluliitto palkitsee Urheiluteko-tunnustuksella Ihmisoikeusliiton ja Suomen Golfliiton urheilun yhdenvertaisuustyöstä. 

– Haluamme näyttää suuntaa ja edistää yhdenvertaisuutta omalla toiminnallamme ja tukea urheilun tasa-arvotyössä myös muita sidosryhmiämme, kertoo Suomen Kuurojen Urheiluliiton toiminnanjohtaja, Sini Savolainen. 

Ihmisoikeudet kuuluvat urheilun ytimeen. Ihmisoikeusliitto on tehnyt upeaa työtä Älä riko urheilua -kampanjassaan ihmisoikeuksien edistämiseksi. Kampanja ottaa kantaa laajasti yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja nostaa esille vähemmistöjen oikeuksia erilaisten yhteistyötahojen kanssa. 

– Ihmisoikeusliitto on halunnut Älä riko urheilua -kampanjassa tuoda esille viittomakielisten ja kuurojen urheilijoiden oikeuksia ja asemaa. He eivät saa ansaitsemaansa näkyvyyttä ja arvostusta suomalaisessa urheilussa. Tunnustuksella on meille erityistä merkitystä, sillä sen myöntää näitä urheilijoita itseään edustava Suomen Kuurojen Urheiluliitto. Kiitämme upeasta yhteistyöstä! On hienoa, että tekemämme työ on koettu merkitykselliseksi, sanoo ihmisoikeuksien asiantuntija Samuel Bashmakov Ihmisoikeusliitosta. 

Urheilu kuuluu kaikille. Suomen Golfliitto on tehnyt valtavan hienoa työtä paragolfin kehityksessä, jossa myös kuurojen golf on ollut ansiokkaasti mukana. Golfliitto on ollut inkluusiohankeyhteistyön alusta asti erittäin avoin lajiliittokumppani Suomen Kuurojen Urheiluliiton kanssa. 

– Yhteistyö on lisännyt lajiliiton ymmärrystä kuurojen urheilusta ja aktiivisesta golftoiminnasta, ja yhdessä pyrimme piirtämään uusia askelmerkkejä tulevaisuudessakin. Erityisesti yhteinen ponnistus, kuurojen golfin EM-kilpailut Ahvenanmaalla vuonna 2023, loi Golfliitolle tilaisuuden kuulla ja vaihtaa ajatuksia sekä pelaajien, SKUL:in operatiivisen henkilöstön ja hallituksen kanssa, mainitsee Suomen Golfliiton asiantuntija Johanna Ahti. 

Suomen Kuurojen Urheiluliitto ry on Suomen vanhin vammaisurheilujärjestö, joka on perustettu vuonna 1920. Valtakunnallisen kattojärjestön päätavoitteena on luoda mahdollisimman tasa-arvoiset ja yhdenvertaiset liikunta- ja urheilumahdollisuudet. Liiton kohderyhmänä ovat kuurot, viittomakieliset, sisäkorvaistutteen käyttäjät ja huonokuuloiset.

Lisätietoja:
Sini Savolainen, Suomen Kuurojen Urheiluliiton toiminnanjohtaja, sini.savolainen@skul.org, +358 40 5399486
Samuel Bashmakov, Ihmisoikeusliiton asiantuntija, samuel.bashmakov@ihmisoikeusliitto.fi, +358 44 7420412
Johanna Ahti, Suomen Golfliiton asiantuntija, johanna.ahti@golf.fi , +358 40 590 0998

 
Kuvassa vasemalta ylärivi Heli Romu, Juha Korhonen, Antti Tiitola, Christer Fagerström, Kaari Mattila, Samuel Bashmakov ja vasemmalta alarivi Nelli-Sofia Tarvajärvi, Johanna Ahti, Sini Savolainen, Tommy Lindgren, Lotta Mecklin.  Kuvaaja Jari Kostiainen.