Suunnistusmaajoukkueen mietteet ennen EM-kisoja

 

Kuurojen suunnistuksen EM-kilpailut kilpaillaan sprinttimatkojen osalta Latvian Riiassa 6.-11.6.2024 

Toista kauttaan kuurojen suunnistusmaajoukkuetta valmentava Niko Vaenerberg kertoo Suomen tulostavoitteiden yltävän ihan mitalikantaan saakka. 

-Suomalaiset ovat hyvässä juoksukunnossa, ja niin miehissä kuin naisissa voi tulla menestystä, jos suunnistuspuoli onnistuu hyvin. Jokainen urheilija on kehittynyt paljon viimekin vuodesta, valmentaja Vaenerberg pohtii. 

 

Millaisia tavoitteita meidän maajoukkueurheilijoilla itsellään on näihin sprinttikilpailuihin? 

Juuso Toivonen kertoo, että talviharjoittelu on sujunut hyvin, ja fiilis on hyvä kilpailuja kohti. 
-Omalta osaltani pyrin parantamaan sijoitukseni viime kisoista, kun silloin sprinttimatkoissa sorruin ratkaiseviin virheisiin, Toivonen lisää. 

Viime kesän henkilökohtaisten matkojen kaksinkertainen kultamitalisti Sara-Elise Ruokonen odottaa kilpailuita tänäkin vuonna innolla. 
-Tavoitteenani on menestyä näissä kisoissa ja saada ehjät suoritukset, kun viime syksynkin MM-kisat menivät niin hyvin. Tietysti suunnistuksellisesti Latvia on itselleni uusi maa, mutta samankaltaisuutta suomalaisiinkin sprinttimaastoihin löytyy. Mahdollisesti on aika nopeat radat tulossa, niin on kiva, että pääsee kovaa juoksuvauhtiakin hyödyntämään, Ruokonen analysoi. 

Touko Silpola oli maajoukkueessa myös Ruotsin MM-kilpailuissa viime kesänä. 
– Luvassa on varmasti hyvä reissu mahtavan joukkueen kanssa. Olen osallistumassa ensimmäistä kertaa sprintin arvokilpailuihin ja odotuksenani on kokonaisuutena onnistunut suoritus, Silpola kertoo. 

-Tuntuu hienolta lähteä mahtavan maajoukkueen ja valmentajan kanssa EM-kisoihin. Sprintti on minulle haaste, mutta pyrin parhaani mukaan puhtaisiin suorituksiin, kertoo kokeneemman kaartin urheilija, Marko Lehtonen

Toinen kokeneen kaartin urheilija on Ulrika Kostamoinen. Hänelle on kertynyt kokemusta  kuurojen suunnistuksen arvokisoista jo yli 25 vuoden ajalta.
– Sprintin arvokisoissa olen silti vasta toista kertaa mukana. Ikäni puolesta sprintti on myös minulle melkoinen haaste mutta kisakausi on lähtenyt hyvin liikkeelle. Positiivisin mielin lähden taistelemaan hyvistä sijoituksista upean maajoukkueen kanssa! Kostamoinen summaa. Hän oli mukana myös viime vuoden MM-hopeamitaliviestijoukkueessa.

Kuurojen suunnistuksen maajoukkueen kokoonpano: 

  • Ulrika Kostamoinen (Hero ry / OK 77 Orientering)
  • Sara-Elise Ruokonen (Valpas ry / Angelniemen Ankkuri)
  • Marko Lehtonen (Jalo ry / RastiE4)
  • Touko Silpola (Uljas ry / Koovee Suunnistus)
  • Juuso Toivonen (Uljas ry / Hämeenlinnan Suunnistajat)
  • Maajoukkueen valmentajana toimii Niko Vaenerberg (Lahden Suunnistajat -37)
  • Joukkueenjohtajana Christer Fagerström (Suomen Kuurojen Urheiluliitto ry). 

Maajoukkue matkustaa Riikaan Latviaan Helsinki-Vantaan lentokentältä perjantaina 7.6. aikaisin aamulla klo 7:30, ja saapuu takaisin Suomeen myöhään maanantai-iltana 10.6. klo 23:30. Olet tervetullut tervehtimään ja maajoukkuetta vastaan lentokentälle.