Urheilu kuuluu kaikille -kampanja

TIEDOTE
23.9.2021

Suomen Kuurojen Urheiluliitto ja Republic kampanjoivat urheilun tasavertaisuuden puolesta: ”Urheilu kuuluu kaikille”

Suomen Kuurojen Urheiluliitto SKUL ja kaupallisen viestinnän ja markkinoinnin toimisto Republic toteuttavat yhteistyössä yhteiskunnallisen ”Urheilu kuuluu kaikille” -varainhankintakampanjan. Kampanjan tavoitteena on saada liitolle tunnettuutta ja uusia lahjoittajia ja se lanseerataan syyskuun viimeisellä viikolla, jolloin vietetään myös kansainvälistä kuurojen viikkoa.

Yhteistyötä toimijoiden välillä on tehty keväästä alkaen, jonka aikana on kehitetty liiton brändi- ja markkinointiviestintästrategiaa. Keskeisessä osassa on viime vuonna 100-vuotista taivaltaan juhlineelle liitolle valittu uusi ”urheilu kuuluu kaikille” -slogan, jonka jalkauttamiseksi käynnistetään syyskuun lopussa yhteiskunnallinen varainhankintakampanja. Kampanja tulee kuulumaan näyttävästi radiossa ja näkymään myös sosiaalisen median puolella aihetunnusteella #urheilukuuluukaikille.

–Olemme todella innoissamme, kun saamme auttaa osaamisellamme niin SKUL:n tärkeää toimintaa, mutta myös innostaa lapsia ja nuoria urheilijoita lajista riippumatta, iloitsee Republicin strategiajohtaja Jani Engberg. Tavoitteena on jatkossa myös löytää uusia yritysyhteistyökumppaneita konseptoimalla yhteistyömalleja ja -tuotteistuksia sekä perustamalla tähän liittyen liiton urheilijoista muodostuva virallinen kummitiimi.

Kuurojen urheilu on ottanut edistysaskelia viimeisten vuosien aikana, mutta töitä sen edistämiseksi on yhä tehtävänä. Sloganilla halutaankin muistuttaa, että kuurojen urheilu on urheilua siinä missä muukin. Yhteisenä tavoitteena on kampanjan avulla saada liiton toiminnalle lisää tunnettuutta sekä uusia kumppaneita mukaan matkalle monimuotoisuuden ja tasa-arvoisuuden puolesta.

–Suomen Kuurojen Urheiluliiton uusien strategisten tavoitteiden myötä liitto kehittää koko ajan brändinsä ja näkyvyytensä laajentamista liikunta- ja urheilutoiminnan puolella. Liiton lähivuosien kilpailutoiminnassa on tulossa paljon kansainvälisiä arvokisoja, ja kotimaan osalta pyrimme yhdenvertaisuuden saavuttamiseen. Odotamme innolla uusia kumppaneita mukaan toimintaamme tukemaan, koska urheilu kuuluu kaikille, toteaa SKUL:n toiminnanjohtaja Juha Vahtera.

Tukemalla edesautetaan kuurojen yhdenvertaisuuden saavuttamista yhteiskunnassa

Vuonna 1920 perustettu SKUL on Suomen vanhin vammaisjärjestö ja samalla ainoa urheilujärjestö, joka ajaa kuurojen liikunta- ja urheilutoiminnan asioita ja edistää kuurojen huippu-urheilijoiden tasa-arvoisuutta muiden urheilijoiden ja vammaisurheilijoiden rinnalla. Liiton liikunta- ja urheilutoiminnan piiriin kuuluvat kaikenikäiset kuurot, huonokuuloiset, sisäkorvaistutetta käyttävät ja viittomakieliset.

–Ensi vuonna on tulossa esimerkiksi Brasiliassa järjestettävät kansainväliset Deaflympics – arvokilpailut ja myös muita kuurojen kansainvälisiä arvokilpailuita EM- ja MM-tasolla, joihin lähetämme urheilijoita edustamaan Suomea. Liiton vuosittaisella budjetilla ei voida aina kattaa kaikkia kilpailumatkojen kustannuksia ja edustusurheilijamme maksavat omavastuuosuuden kilpailumatkoistaan. Lahjoitukset ja muut tukimuodot menevät suoraan nuorten toimintaan ja huippu-urheiluun, kuten urheilijoidemme omavastuuosuuden pienentämiseen, kertoo Vahtera.

Erilaiset lahjoitukset ja tukimuodot ovatkin hyvin keskeisessä roolissa toiminnalle. Varainhankintakampanjalla pyritään osaltaan varmistamaan toiminnan jatkuvuutta ja edesauttamaan sitä kautta aidon yhdenvertaisuuden saavuttamista kuulovammaisten huippu-urheilussa sekä lasten ja nuorten liikunnassa.

Lisää kampanjasta ja lahjoitusmahdollisuuksista: https://www.skul.org/liitto/tue-toimintaamme/

Urheilu kuuluu kaikille -kampanjavideo: https://youtu.be/3kUmMOvfxWc

Yhteyshenkilöt:
Republic, strategiajohtaja Jani Engberg, p. 040 738 7877, jani.engberg@republic.fi

Suomen Kuurojen Urheiluliitto (SKUL), Juha Vahtera, juha.vahtera@skul.org