Juhlistamme viittomakielen päivää maanantaina 12.2.2024 monin eri tavoin

Suomalaisen ja suomenruotsalaisen viittomakielen omaa juhlapäivää, Viittomakielen päivää, vietetään vuosittain 12. helmikuuta. 
 
Suomen Kuurojen Urheiluliitto palkitsee Urheiluteko-tunnustuksella kaksi organisaatiota urheilun tasa-arvotyöstä, ja tunnustuspalkinnon saajat julkistetaan maanantaina 12.2. klo 10 Sporttitalon 5.krsn kahviaulassa. 
 
Lisäksi järjestämme maksuttoman kuurojen urheilutoimintaa ja kuulovammaisuutta käsittelevään ”Jokaisella on mahdollisuus osallistua”-koulutuksen samana päivänä klo 15:30-17 Sinisessä aulassa (5.krs).  
Koulutus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Mukaan voi vielä ilmoittautua tästä

Maanantaina Älä riko urheilua -kampanja ottaa kantaa urheilun yhdenvertaisuuteen kanssamme tuotetulla viittomakielisellä videolla. Video julkaistaan sosiaalisessa mediassa maanantaiaamuna. Julkaisua voi jakaa omissa kanavissa ja juhlia myös sillä tavoin viittomakielen päivää.

Haastamme myös kaikki viittomaan ÄLÄ – RIKO – URHEILUA ja jakamaan videon sosiaalisessa mediassa. Tägää mukaan #älärikourheilua #kuurojenurheilu 

Viittomakielinen opetusvideo katsottavissa täältä. 

Artikkelikuvassa urheilijat futsalpelaaja Emmy Nyström (vas) ja yleisurheilija/suunnistaja Sara-Elise Ruokonen (oik). Kuvaaja Jesse Väänänen.