Vuoden 2023 parhaat

Suomen Kuurojen Urheiluliitto on valinnut vuoden 2023 osalta menestyksekkäimmät ja huomiota ansaitsevat näissä katergorioissa: vuoden urheilija, vuoden urheiluteko, vuoden urheiluseura ja vuoden urheiluvaikuttaja / urheiluteko. 

Seurojen äänestys antoi hyvää pohjaa suuntaviivoille ja lopullinen valinta tehtiin toimiston esityksen osalta hallituksen päätöksellä. Liitto on määrittänyt selkeät kriteerit, joiden mukaan valinnat voidaan jatkossa tehdä, ja kriteereitä  voidaan täsmentää liittokokusten yhteydessä. 

Vuoden urheilija 2023: 
Sara-Elise Ruokonen

Vuoden urheilijaksi tänä vuonna palkittava Sara-Elise Ruokonen on palkittu aiemminkin, ihan aiheesta. Hän on tämän hetken kuurojen urheilun menestynein arvokilpailu-urheilija. Sara-Elise Ruokonen voitti vuonna 2023 kolme henkilökohtaista MM-arvokisamitalia, jotka kaikki kultaa kahdesta eri lajin arvokilpailusta: ensin Ruokonen voitti kultaa yleisurheilun  EM-kisoissa 5000 metrillä Puolassa elokuussa, jonka jälkeen kaksi  kultaa suunnistuksen MM-kisoissa Ruotsissa elo-syyskuussa. Lisäksi hän oli naisten viestijoukkueen ankkuri, tuoden naisille suunnistuksen MM-hopeaa. Ruokonen on tavoitteellinen urheilija ja erinomainen esikuva tulevaisuuden urheilijoille. 

Vuoden urheiluteko 2023: 
suunnistusmaajoukkue
 

Suunnistusmaajoukkue on toiminut erittäin aktiivisesti ja suunnitelmallisesti nostaen toiminnan tasoa valmennuksen kehityksestä lähtien. Maajoukkue ylitti kaikkien odotukset MM-kilpailuissa Ruotsissa syksyllä 2023. Kotiin tuomisina kilpailuista oli yllätykselliset kolme mitalia ja yhteistyön kruununa naisten joukkueen MM-hopea. Mitaleilla ja menestyksellään suunnistus on nostanut Suomen huomioitavaksi maaksi kansainvälisellä tasolla kilpaillen. 

Vuoden urheiluseura 2023: 
Valpas ry

Turun Kuurojen Urheiluseura Valpas on pyrkinyt edistämään omassa seuratoiminnassaan liiton strategiassa olevia asioita. He ovat pyrkineet siirtymään SuomiSportiin ja näyttävät esimerkkiä muille yhteisen toiminnan periaatteiden tukemiseksi. Seura tarjoaa monipuolista toimintaa jäsenilleen. Seura on viestinyt aktiivisesti toiminnoistaan myös sosiaalisessa mediassa, jota myös muut pääsevät seuraamaan koko Suomessa. Valpas myös lähti liiton kanssa yhteistyössä kampanjapäiviin mukaan kannustaen jäseniään. Tästä yksi esimerkki Unelmien liikuntapäivä ja Ultimaten lajikokeilu. 

Vuoden urheilun vaikuttamisteko 2023:
Ihmisoikeusliitto ja Suomen Golfliitto

Ihmisoikeudet kuuluvat urheilun ytimeen. Ihmisoikeusliitto on tehnyt upeaa työtä Älä riko urheilua -kampanjassaan ihmisoikeuksien edistämiseksi. Kampanja ottaa kantaa laajasti yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja nostaa esille vähemmistöjen oikeuksia erilaisten yhteistyötahojen kanssa. 

Urheilu kuuluu kaikille. Suomen Golfliitto on tehnyt valtavan hienoa työtä paragolfin kehityksessä, jossa myös kuurojen golf on ollut ansiokkaasti mukana. Golfliitto on ollut inkluusiohankeyhteistyön alusta asti erittäin avoin lajiliittokumppani Suomen Kuurojen Urheiluliiton kanssa. Erityisen hieno yhteinen ponnistus oli kuurojen golfin EM-kilpailut Ahvenanmaalla vuonna 2023.

                               Suuret onnittelut huomionosoituksen saaneille!