Vuoden parhaat 2022

SKULin hallitus on valinnut vuoden 2022 urheilijaksi Sara-Elise Ruokosen. Lisäksi vuoden 2022 aktiiviseksi seuraksi valittiin Jyväskylän Kuurojen Urheiluseura Jalo ry.

Vuosi 2022 on Ruokosen urheilu-uralla ikimuistoinen, sillä hän nappasi kaksinkertaisen voiton toukokuussa pidetyistä Brasilian Deaflympicseistä voittamalla kultaa 3000 metrin este- ja 5000 metrin juoksussa. Sillä on suuri merkitys myös Suomen kuurojen urheilulle, sillä edellisestä Suomen voittamasta Deaflympics-kullasta yleisurheilussa on ehtinyt kulua 25 vuotta.

22-vuotiaalla Jyväskylässä asuvalla kestävyysjuoksija Sara-Elise Ruokosella on tällä hetkellä hallussaan 3000 metrin esteiden kuurojen maailmanennätys ajalla 10.30,53. Sen hän juoksi vuonna 2021 Tampereella Kalevan kisoissa. Sen lisäksi Ruokosella on kolme eri naisten Suomen ennätystä; 3000 metrin ja 5000 metrin juoksusta sekä 3000 metrin estejuoksusta. Kaikki ennätykset kirjattiin kesällä 2021.

Jyväskylän Kuurojen Urheiluseura Jalo ry

Jalo on ansainnut maininnan, sillä seura on ollut omana 100-vuotisjuhlavuotenaan aktiivinen ja on osoittanut hyvää esimerkkiä liikunnan ilon jakamisesta. Juhlavuoden aikana Jalo on järjestänyt erilaisia liikuntatapahtumia lapsille ja nuorille. Ohjelmassa on ollut muun muassa sirkuskoulua ja painia. 

Seura on pysynyt ajan tasalla järjestäen lajikokeiluja muun muassa melonnassa ja golfissa. Lisäksi Jalo on huomioinut vuodenaikojen liikuntatarjonnan järjestämällä kesän aikana puistoliikuntaa sekä talvella ulkoilua talviurheilun merkeissä.

Marraskuussa seura vietti 100-vuotisjuhlaansa. Juhlassa palkittiin useampi seuran jäsen ansiomitaleilla toiminnastaan urheiluseurassa sekä urheilusaavutuksistaan. Seuralla on noin 70 jäsentä. Jalon tavoitteena on tarjota jäsenille mahdollisimman monipuolista liikuntaa ja siinä Jalo on onnistunut tämän vuoden aikana.

Lämpimät onnittelut vuoden parhaille!