Liikuntatapahtuma senioreille

Olemme saaneet viime syksynä käynnistettyä uuden hankkeen pääkaupunkiseudulla asuville kuulovammaisille senioreille.

Hankekoordinaattori Saku-Petteri kävi muutaman kerran Helsingin kuurojen yhdistyksellä seniorikerhon kokoontumisissa pitämässä luentoja siitä, miten hyvinvointi ja liikunta ovat tärkeitä. Hän opetti myös digitaitoja, jotta osallistujat pääsisivät mukaan etäjumppaan aina maanantaisin klo 11.30-12.00. MediaPalon kanssa on tehty 9 liikuntavideota, jotka on kuvattu sekä ulkona että sisällä. Niiden pitäisi valmistua ihan pian. Videot julkaistaan lämpiö.fi:n nettisivuilla.

Seniorit ovat olleet etäjumpissa reippaina mukana liikkumassa. Monet etäjumpat on pidetty, joten nyt oli sosiaalisen tapahtuman vuoro. Seniorit pääsivät kokoontumaan ja näkemään toisistaan. Liikuntapäivä alkoi aamupäivällä klo 10 Tapanilan Erän karatesalilla, jonne tuli 22 kuulovammaista senioria. Ammattilaiset kouluttivat miten kaatua mahdollisimman turvallisesti ja miten kannattaa nousta ylös. Lopuksi opetettiin erilaisia itsepuolustustaitoja. Jokainen pääsi pareittain harjoittelemaan hyökkäämistä ja puolustautumista. Seniorit saivat tärkeitä oppeja turvallista elämää varten. 

Harjoittelun jälkeen siirryimme Tapanilan keilahallille. Porukalla oli hyvä liikuntatuokio takana ja lounaaksi maittoi salaatti, kukkakaalipasta, riisi sitruuna-timjamikanalla sekä kahvi.

Senioriryhmällä riitti hyvin energiaa päivän viimeiseen ohjelmaan, keilailuun. Kaikki 10 rataa oli meillä yksityisessä käytössä. Jokaisella parilla oli oma rata ja keilat lensivät 1,5 tunnin ajan. Alf Ekström ja Maarit Suominen vetivät tämän keilailuohjelman antaen hyviä vihjeitä keilailutekniikasta. Muutamat osanottajat keilasivat nyt ensimmäistä kertaa ja jotkut eivät olleet käyneet keilaamassa vuosiin. Nauruja, kannustusta, hymyjä, yrityksiä saada kaatoja, hienoja hetkiä. Näitä kaikkia ja hienoja elämyksiä riitti.

Vielä lopuksi seisoimme piirissä ja jokainen kertoi päivän fiiliksistä. Koskettavia ja hienoja tunteita sekä kiitollisia ajatuksia, joista mainittakoon seuraavat:

– ymmärrys siitä, miten liikunnan merkitys on tärkeää

– iso piristys omaan arkeen, kun tämä päivä oli niin erilainen! 

– ihanaa nähdä vanhoja ja tuttuja kasvoja

– suuret kiitokset seniorien huomioimisesta SKUL:lle

– iso kiitos Helsingin kaupungille tästä hienosta mahdollisuudesta senioreille

– mahtavia ohjelmia, täyskymppi järjestäjälle! 

– toive, että SKUL jatkaa samaa rataa. 

Tämä liikuntapäivä päättyi kaikilla hyvällä ja rentoutuneella mielellä klo 16.30. 

Hankekoordinaattori Saku-Petteri nautti paljon päivästä ja sen näkemisestä miten seniorit nauttivat liikunnasta ja sosiaalisesta kanssakäymisestä. Saku-Petteri haluaa kiittää vielä kerran mukavista hetkistä hienossa liikuntapäivässä! Hän ei malta odottaa seuraavaa mukavaa liikuntatapahtumaa, joka toteutuu luultavasti toukokuun alussa. Siitä Saku-Petteri tiedottaa myöhemmin kuurojen yhdistyksellä, sähköpostilla ja somekanavoilla.

Ilman Helsingin kaupunkia tätä ei oltaisi järjestetty, joten suuret kiitokset hienosta mahdollisuudesta saada toteuttaa kuulovammaisille senioreille hyvinvointiluentoja sekä liikunnallisia hetkiä. 

Jatkamme nyt jumppahetkiä etäyhteydellä maanantaisin,  https://www.skul.org/hankkeet/seniorihanke/, tästä linkistä pääset mukaan jumppaamaan.  Tule mukaan! Paikalla on aina puhetulkkaus ja pyydettäessä kirjoitustulkkaus. 

Laita viestiä tai soita videopuhelua Saku-Petteri Lehtoselle etäjumpasta tai muusta asiasta.

0401394229 / saku-petteri.lehtonen@skul.org =) 


Kuvat : Pasi Rahikka ja Saku-Petteri Lehtonen