Tuloskooste yleisurheilun MM-kisoista

Yleisurheilun MM-kisat järjestettiin Puolan Lublinissa 23.-28.8.2021. Ainoa suomalaisurheilija Santeri Tanner osallistui kisoissa 100m, 200m ja 400m aitajuoksuun.

Tulokset kertovat, miten hänen kilpailunsa ovat sujuneet. Keskiviikkona 25.8. juostussa 400m aitajuoksussa hän sijoittui kuudenneksi. Muissa lajeissa hän karsiutui jatkosta. 400m aitajuoksussa Santeri ei yltänyt tavoitteeseensa.

Kisajärjestelyt olivat kohtalaisen hyvät, sillä palvelut olivat lähellä. Vain sää oli haastava; pari ensimmäistä päivää satoi kovasti vettä. Moukarihäkin tolppa kaatui maahan ja rata oli veden peitossa. Osa lajeista jouduttiin sateen takia siirtämään, esim. seiväshyppy ja moukarinheitto. Sään lisäksi korona vaikutti kisoihin paljon, sillä joitakin maita jäi tulematta sen vuoksi.

TULOSKOOSTE:

Ma 23.8. – Ensimmäinen kilpailupäivä

Avajaiset pidettiin lyhyesti kaatosateen takia.

100m alkuerien 5.erä: Tanner juoksi erässä viidenneksi ajalla 12.03 ja putosi jatkosta. Mukana oli 47 pikajuoksijaa.

Ti 24.8. – Toinen kilpailupäivä

Miesten 400m aj. välierät peruuntuivat, sillä vain 7 juoksijaa ilmoittautui ajoissa call roomiin.

Tanner pääsi suoraan seuraavana päivänä järjestettyyn finaaliin. Loput 5 juoksijaa, jotka ilmoittautuivat myöhässä, eivät päässeet mukaan finaaliin.

Ke 25.8 – Kolmas kilpailupäivä

200m alkuerissä Santeri jäi viimeisestä jatkopaikasta 0,01 sekuntia. Santeri juoksi ajan 23,11. (+1,3 m/s)

400m aitajuoksun finaalissa Santeri sijoittui kuudenneksi ajalla 61,98.

Liiton Facebookista löytyy lisää kisatuloksia, kuvia ja haastatteluvideoita.