Viikonloppuna frisbeegolfin SM-kisoissa Valppaan Lehtimäki Suomen mestariksi

Espoossa Äijänpellossa heitettiin frisbeegolfin Suomen mestaruuksista parikilpailussa ja henkilökohtaisessa kilpailussa 18.-20.8. Äijanpellon frisbeegolfrata on teknisesti vaativa ja pitkä rata heittäjille. Perjantaina 18.8 klo 18.00 heittäjät aloittivat yhteislähdöllä parikilpailun osalta, yhteislähtöön päätettiin siirtyä kilpailunjohtajan päätöksellä, kun uhkana on elokuun pimenevät illat. Parikilpailua suoritettiin onnistuneesti jatkoväylien kautta samoihin aikoihin kuin aurinko katosi taivaanrannan taakse.

Parikilpailussa voittajaksi selvisi Tampereen Uljaan parivaljakko Tuomo Jussila & Anton Pulkkinen tuloksella -3 alle ihannetuloksen. Ihannetulos tällä radalla oli 67. 18 väylän jälkeen piti pelata vielä kaksi jatkoväylää äkkikuolemalla niin saimme ratkaisun ketkä parit saavat hopean ja pronssin. Toisessa jatkoväylässä Helsingin Heron pari Lasse Sipilä & Jyri Wainio nappasivat hopeaa toisen Uljaan parin Jani Haapanen & Victor Lindfors edestä.

1. Tuomo Jussila & Anton Pulkkinen Uljas 64 -3
2. Lasse Sipilä & Jyri Wainio Hero 67 0 (äkkikuolemavoitto 2. jatkoväylällä)
3. Jani Haapanen & Victor Lindfors 67 0

Parikilpailun tulokset

Henkilökohtaisessa kilpailussa kilpailtiin yhteensä kolme kierrosta, lauantaina 19.8 pelattiin kaksi kierrosta. Kahden kierroksen jälkeen Vantaan Vakulin Rami Parkkola johti yhden heiton erolla seuraavaan heittäjään Valppaan Joonas Lehtimäkeen. Päivä oli sateinen ja rata märkä. Tämä sää tuotti lisähaasteita muutenkin vaativaan rataan.

Sunnuntaina finaalikierroksessa sää oli paljon parempi ja rata ehtinyt kuivunut suurimmalta osalta. Finaalikierroksessa Parkkola ja Lehtimäki kävivät tiukkaa taistoa Suomen mestaruuksista, nähtiin hienoja heittoja kovien paineiden alla. Kun finaalikierros lähestyi loppua väylissä 15-18 niin Lehtimäki hallitsi omia hermoja paremmin kuin Parkkola ja ohitti viime metreillä Parkkolan yhteistuloksella + 17. Parkkola heitti tuloksen +19. Siihen asti Parkkola johti 1 kierroksesta lähtien melkein koko kisan aikana. Ensimmäisellä kierroksella Parkkola sai yhden alle ihannetuloksen eli -1.

Lehtimäki puolusti onnistuneesti viimevuotista mestaruutta ja nappasi kolmannen mestaruuden. Kolmanneksi hiipi Uljaan Tuomo Jussila hienolla finaalikierroksen pelillä ohittaen samalla kärkiryhmän kahden heittäjän ohi mitalisijalle.