3000 m esteiden kultaa Suomeen!

Suomen suurin mitalitoivo Sara-Elise Ruokonen juoksi 3000 metrin esteissä kultaa Suomeen!

12.5 kilpailupäivä oli vilkasta Suomen kannalta ja päivän päätteeksi kruunasi Sara-Elise Ruokosen varma ja eleetön juoksu 3000 metrin esteissä. Lähtöviivalle ilmestyi vaan 4 osallistujaa, brasilialainen vetäytyi matkasta. Starttia jouduttiin uusiksi, kun lähtölaite ei toiminut. Tämä hämminki ei vaikuta Sara-Elise Ruokoseen, uusintalähtö onnistui. Ensimmäisellä kierroksella Sara-Elise lähti vetämään ja ainoastaan Yhdysvaltain Emily Watson pysyi perässä vähän yli kierroksen verran. Sitten Sara-Elise kiristi hieman vauhtia enemmän ja vastustaja tippui kyydistä. Yksi kenialainen kompastui maalisuoran esteeseen ja loukkaantui vakavasti. Jäi jäljelle 3 juoksijaa. Stadionilla ei ole ajantasainen tulospalvelu joten katsojille ei ole mitään aavistuksia millaisia kierrosaikoja Sara-Elise kellotti ja onko mahdollisuuksia rikkoa Deaflympics-ennätystä. Ruokosen voittoaika oli 10.54,53 ja toiseksi sijoittui Yhdysvaltain Wilson ajalla 11.32,17.