VALMENNUSKESKUS PAJULAHTI

Pajulahdesta liiton virallinen valmennuskeskus

Suomen Kuurojen Urheiluliitto on solminut kolmivuotisen yhteistyösopimuksen valtakunnallisen valmennus- ja liikuntakeskus Pajulahden kanssa, joka alkoi 1.1.2021. Liiton leirit ja huippu-urheilutoiminta keskittyvät ensisijaisesti Pajulahteen ja sen alueelle. 

Monipuoliset puitteet palvelevat sekä urheilijoita että liikkujia

Pajulahti on Lahden Nastolassa sijaitseva Suomen ainoa Olympia- ja Paralympia valmennuskeskus. Pajulahti tarjoaa korkeatasoista koulutusta, valmennuspalveluita, kokouspalveluita sekä kunto- ja terveysliikuntaan liittyviä positiivisia kokemuksia ja elämyksiä vierailleen. Pajulahdessa on helppo viihtyä, sillä alueen upea luonto ja kehittyvät, monipuoliset palvelut ovat vieraiden hyödynnettävissä kaikkina vuodenaikoina.

Pajulahden liikuntatilat mahdollistavat tavoitteellisen harjoittelun niin yksilöurheilijoille kuin joukkueille. Käytössä ovat mm. Pajulahti -halli, uimahalli, liikuntahallit, kuntosali, jäähalli, kamppailu- ja voimistelusali sekä jalkapallokentät. Lähimaastossa risteilee kilometreittäin latu-, ulkoilu-  suunnistus-, pyöräily- ja melontareittejä. Lisäksi heidän tilansa taipuvat monipuolisesti niin suurien kuin pienien urheilutapahtumien järjestämiseen.

Täyshoitomajoitus osana pakettia

Lähes 900 vuodepaikkaa sisältävä majoituskapasiteetti tarjoaa urheilijoille palauttavat yöunet osana harjoittelua. Osa majoituksesta on täysin esteetöntä. Lisäksi heiltä löytyy korkeanpaikanharjoittelun mahdollistavia alppihuoneita.

Maisemaravintolan runsaassa noutopöydässä on päivittäin tarjolla maittava aamiainen, lounas ja päivällinen. Ruokalistan perustan luovat kotimaiset ja pääasiassa lähituottajien raaka-aineet. Keittiössä toimii oma dieettikokki, ja näin laadukas, turvallinen ja ravitsemussuositusten mukainen ruokatuote on saatavilla kaikille vieraille.

Monipuoliset tilat palvelevat myös vapaa-ajan matkailijoita, joten Pajulahteen voi tulla liikkumaan ja viihtymään myös vapaa-ajalla.