Operaatio 100 -kampanja luo uusia urheilijan polkuja ja tulevaisuuden esikuvia

Tiesitkö, että Suomessa urheilee yleisissä sarjoissa parisataa kuuroa ja huonokuuloista? Haasteet kuulon kanssa eivät ole este menestymiselle urheilun maailmassa, mutta monille halukkaille kuulevien maailman kynnys on liian korkea. 

Haluamme liitossa madaltaa tätä ns. kuulokynnystä ja olemme siksi lanseeranneet kampanjamme nimeltä Operaatio 100. Kampanjalla haluamme haastaa yritykset mukaan mahdollistamaan kuurojen ja huonokuuloisten lasten ja nuorten mahdollisuuksia kilpaurheilun pariin. 

Liitto on asettanut kampanjan nimen mukaisesti tavoitteeksi saada sata yritystä mukaan tukemaan lasten ja nuorten menestymistä kohti huippua. Olemme nyt tärkeän asian äärellä, sillä kampanja vaikuttaa seuraaviin sukupolviin. 

– Kampanjalla on tärkeä rooli kuurojen urheilun aseman nostamisessa ja uusien esikuvien luomisessa nuoremmille sukupolville. Esikuvat ovat äärimmäisen tärkeitä siinä, miten kukin näkee oman potentiaalin maailmassa, korostaa liiton toiminnanjohtaja Juha Vahtera.  

Kampanjan taustalla toimii markkinointifirma Materock, joka peräänkuuluttaa yritysten vastuullisuutta ja omien arvojen mukaan toimimista. 

– Tämän päivän varainhankinnan tulee olla myös yhteiskunnallisesti kantaa ottavaa. Mielestäni näkyvyys ei ole enää ainoa mittari, vaan yritysten toimiminen arvojensa mukaisesta ja omaa kulttuuriaan tukien, on viesti sekä yrityksen sisälle että ulkopuolelle. Tällaisessa tekemisessä on hienoa olla mukana, kertoo kampanjan taustoista markkinointitoimisto Materockin perustaja Petri Matero.

Kampanjamme on käynnissä kauden 2022-2023. Lahjoitusvarat käytetään lasten ja nuorten leireihin, joita järjestämme ympäri Suomea kuusi kappaletta vuonna 2023. Leireillä lapset ja nuoret pääsevät kokeilemaan kiinnostavia lajeja ja rakentamaan pohjaa mahdolliselle urheilu-uralle.