Suomelle curlingpronssia

Suomen curlingjoukkue kohtasi Puolan pronssiottelussa. Alkusarjassa Suomi oli päihittänyt Puolan 9-6 ja tasaista peliä oli tiedossa tänäänkin.

Suomen joukkue lähti otteluun hyvin latautuneena ja napsi kolmelta ensimmäiseltä päältä yhteensä kuusi pistettä Puolan heittopelin kangerrellessa. Jos eilisessä välieräpelissä Suomen heittopeli ei toiminut, nyt se toimi hyvin ja sillä saatiin pisteitä kotiin. Tauolle siirryttiin Suomen 7-1 johdossa ja tauon aikana painotettiin oman pelisuunnitelman mukaista pelaamista loppuun asti.

Kuudennella päällä Puola sai kavennettua kahden pisteen pään puolesta eron lähemmäksi. Seitsemännessä päässä Suomen neljännen heittäjän Jari Häkkisen kylmäverinen heitto viimeisellään toi Suomelle kolme lisäpistettä. Kun kahdeksas pää meni pisteen verran Suomelle, Puola päätti luovuttaa pelin eron revettyä isoksi ennen kahta viimeistä päätä.

Suomi saavutti historiallisen olympiamitalin curlingista. Tätä ennen paras sijoitus oli Salt Lake Cityn viides sija. Pronssimitali oli täysin ansaittu ja Suomi oli olympiaturnauksen yksi vahvimmista maista. Alkusarja sujui kahdeksan voiton ja kolmen tappion osalta sijoittuen taulukossa kolmanneksi. Neljä parasta jatkoi välieriin ja eilisessä välieräpelissä Venäjä oli vahvempi tällä kertaa.

Suomen joukkuessa curlasivat Timo Toivonen, Veli-Pekka Vähälä (kapteeni), Risto Lehtinen ja Jari Häkkinen. Varapelaajana ja joukkueenjohtajana oli Veikko Parikka.