Etäliittokokousviikonloppu saatiin onnistuneesti järjestettyä Tampereella

Viime viikonloppuna järjestettiin vuosittainen seuraseminaari ja liittokokous. Alustavasta suunnitelmasta poiketen tilaisuus järjestettiin kokonaan etänä Tampereella Uljaan isännöimänä. Etäliittokokousviikonloppu sujui oikein jouhevasti sekä liiton että seurojen edustajien osalta Zoomissa. Ulkopuolisille annettiin myös mahdollisuus seurata seuraseminaaria ja liittokokousta.

Seuraseminaarissa edustettuina olivat seitsemän seuraa yhdeksällä edustajalla. Seminaaria veti liiton puheenjohtaja Jari Malkamäki ja sihteerinä toimi hallituksen jäsen, Kristian Lantto. Seminaarissa käsiteltiin yhteensä 14 kohtaa. Perinteistä poiketen liitto on tehnyt videotiivistelmät kaikista asiakirjoista ja se nopeutti asioiden käsittelyä huomattavasti. Keskustelua käytiin sääntömääräisten asioiden lisäksi hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten palkkioista, SM-viikosta ja evästyksistä.

Liittokokouksessa oli puolestaan paikalla 10 edustajaa yhdeksästä seurasta. Puheenjohtajaksi saimme Cecilia Hanhikosken ja sihteeriksi Iina Uhleniuksen Herosta. Kokouksessa tehtiin päätöksiä edellispäivän keskustelujen pohjalta. Kaikki kohdat hyväksyttiin yksimielisesti, jotkin kohdat tosin hetken keskustelun ja selvennyksen jälkeen.

Asialistalla oli myös hallituksen jäsenten vaali. Kolme hallituksen jäsentä, eli Emmi Ruukki, Heli Romu ja Kimmo Jompero olivat erovuorossa. Neljäs, yksivuotinen paikka oli myös vapaana Juha Vahteran vetäytyessä liiton toiminnanjohtajan tehtäviin. Ehdolle asettuivat kaikki kolme hallitusten jäsenten lisäksi Joonas Lehtimäki, Christer Fagerstöm ja Anton Pulkkinen.

Äänestys toteutettiin sähköisesti Electionrunnerin avulla. Valituiksi tulivat Heli Romu (20 ääntä), Emmi Ruukki (17 ääntä) ja Joonas Lehtimäki (17 ääntä). Yhdeksi vuodeksi Juha Vahteran tilalle valittiin Christer Fagerström (13 ääntä).

Kimmo Jompero (9 ääntä) ja Anton Pulkkinen (4 ääntä) eivät tulleet valituksi.

Liitto kiittää seuroja heidän aktiivisesta panostuksestaan viime viikonlopun liittokokouksessa! Vuoden 2022 liittokokous järjestetään Vaasassa Wellaksen isännöimänä. Samalla vietetään Wellaksen 90-juhlavuotta.