Jääkiekon MM 2017: Suomi – Tšekki 12-1 (23.4.)

Tšekki oli suupala nälkäisille Leijonille

Tänään Tšekki asettui Suomea vastaan. Leijonien avausmaali syntyi jo reilun 10 sekunnin pelin jälkeen, hienon hyökkäyskuvion päätteeksi. Tämän jälkeen tahti kiihtyi ja Suomi pääsi tekemään pari maalia lisää, Tšekki joutui vaihtamaan huonossa vireessä olevaa maalivahtia jo 1.erän puolessavälissä. Suomen puolustuksen löysäiltyä omalla puolustusalueella Tšekki pääsi kaventamaan ja erätauolle mentiin 4-1 lukemissa. 

Toisessa erässä Tšekin maalivahti teki lukuisia pelastuksia varmoista maalipaikoista ja piti joukkuettaan pelissä mukana, Suomen hyökkäyksen vyöryttyä jatkuvasti Tšekin puolustusalueelle, useat laukaukset osuivat kuitenkin joko puolustajiin tai menivät ohi maalin. Urheasti taistelleet Tšekin puolustus ja maalivahti eivät voineet estää Suomen jatkuvaa tulitusta, päätöserään mentiin 8-1 lukemissa. 
Viimeisessä erässä jäähyily lisääntyi kummallakin joukkueella mutta Suomi oli parempi erikoistilannepelaamisessa, viimeistellen neljä maalia lisää ja peli päättyi 12-1 lukemin. 

Tilastotietoa ottelusta (pdf)

Tässäkin pelissä Leijonat pääsivät hiomaan kuvioitaan ja keskiviikkona vastaan asettuu kivikova kotijoukkue, USA. Yhdysvaltalaisilla tulee olemaan kotiyleisön tuki takanaan ja ovat kuin kotonaan tässä pienemmässä kaukalossa, mutta Leijonat tulevat olemaan valmiita, kun kiekko tippuu jäälle.
#wdihc2017 #deaflions

Julkaistu 24.4.2017 ja muokattu viimeksi 27.4.2017.