EM-futsal 6.-14.12.2018 Tampere – Tiedote 8.12.

SUOMEN NAISILLE HIENO TASAPELI RANSKAA VASTAAN 6-6 (4-1)

Pipsoilla oli ennen Ranska-ottelua takanaan 1-14 tappio lopputurnauksen ennakkosuosikkia Puolaa vastaan. Tappiosta sisuuntuneina Suomi aloittikin ottelun erinomaisesti jo ensi sekunneista alkaen kolistelemalla vastustajan maalin ylähirttä.

Varsinkin ensimmäinen jakso oli Pipsoilta aivan eri luokkaa kuin edellisessä ottelussa  – aivan kuin kyseessä olisi ollut toinen joukkue. Ei hermostuneisuutta, syötöt melko kohdalleen, painetta vastustajan päähän, teräviä vastahyökkäyksiä ja hallittua puolustuspeliä. Oliko syynä Suomen hyvyys vai Ranskan heikkous jäi nähtäväksi toiselle puoliajalle.

Toinen puoliaika alkoikin Pipsoilta katastrofaalisesti, Ranska tasoitti pelin 4-4 jo reilu kolmen minuutin pelin jälkeen. Vaikutti siltä, että vuorostaan Suomi nukkui, kun taas Ranska oli alusta asti hereillä. Erityisesti Ranskan hattutempun tehneet tähtipelaajat, Comba Diaby ja Pauline Ganier, olivat alati vaarallisia. Viime mainitut vastasivatkin Ranskan kaikista maaleista hattutemppuineen.

Toinen jakso olikin gallialaisten näytöstä mutta sinnikkäät Pipsat pyristelivät väkisin perässä.
Ensi kerran ranskalaiset menivät johtoon yhdeksän minuuttia ennen pelin loppua, kun Suomen virhetili täyttyi. Tästä seurauksena vastustajalle rangaistuspotku. Tulostaululle siis luvut 5-6.
Näytti jo siltä, ettei Suomi enää nousisi mutta niin vaan Emma Hagberg oli asiasta eri mieltä, matalahko kanuunapotku meni vastustamattomasti verkon perukoille kulmapotkusyötön myötä, kun peliaikaa oli jäljellä enää reilu minuutti. Onneksi Pipsat kestivät mallikkaasti ottelun loppuun asti. Pelitulos osoitti sen, että Pipsat ovat ansainneet paikkansa EM-lopputurnauksessa.

Lohkonsa viimeisessä ottelussa huomenna sunnuntaina 9.12. Suomen naiset kohtaavat Ruotsin klo 12:30. Ottelun voittaja jatkaa ylempään jatkosarjaan ja häviäjä pelaa alemmista sijoista.

 

SUOMEN MIEHILLE VOITTO TRILLERIN JÄLKEEN TSEKISTÄ 4-3 (2-0)

Ennen päivän ottelua Suomella oli alla tappio Israelia vastaan lukemin 2-7. Tänään Mambat pelasivat Tšekkiä vastaan järkevää ja uhrautuvaa peliä liki koko ottelun, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.
Tšekit hallitsivat liki koko ottelua, mutta työvoittoahan ei lasketa, vaan maalit ratkaisevat.
Näin ollen Suomi karkasikin 4-0 johtoon, mikä onneksi riitti loppuun asti.

Mambat pelasivat joukkueena loistavasti. Suomalaisista erottautuivat Miro Rissanen kahdella maalillaan ja William Skarbö yritteliäisyydellään, josta hän sai palkkioksi myös maalin sulkaansa. Kasper Åhman sai tililleen myös maalin rangaistuspotkusta. Suomen kapteenia, Eetu Keski-Levijokea, rikottiin kun hän oli pääsemässä yksin läpi. Hän loukkaantui tilanteesta vakavasti ja joutui keskeyttämään ottelun. Paha sai kuitenkin palkkansa, kun Åhmanin laukaus löysi sinne, minne oli tarkoituskin. Aina luotettava Antti Kronqvist hoiti työnsä mallikkaasti – muuten makeaa voittoa ei olisi tullutkaan.

Ottelun tuomareina toimivat Vreugdenhil (NOR) – Neiderberger (SUI) – Grendin (SWE)

Lohkonsa viimeisessä ottelussa Suomi kohtaa Italian huomenna, sunnuntaina 9.12. klo 20:00. Ottelun voittaja jatkaa ylempään jatkosarjaan ja häviäjä pelaa alemmista sijoista.

X