Hagberg ja Nyström debytoivat viime viikonloppuna Naisten Futsal-Liigassa

Suomen Kuurojen naisten futsalmaajoukkueen eli Pipsojen pelaajien määrätietoinen harjoittelu on avannut ovia naisten futsalin korkeimmalle sarjatasolle. Nykyään Pipsojen riveissä pelaa kaksi liigapelaajaa, Emma Hagberg ja Emmy Nyström. Viime viikonloppuna tehtiin historiaa, kun molemmat suorittivat debyyttinsä Suomen ensimmäisinä kuuroina naispelaajina Naisten Futsal-Liigassa.

Hagberg kertoo ottavansa uudet haasteet innolla vastaan ja toivoo saavansa mahdollisimman paljon peliaikaa liigassa, mutta ennen kaikkea pääsevänsä kehittymään henkilökohtaisesti:

Det känns spännande med nya utmaningar och upplevelser som man får göra tillsammans med laget. Jag hoppas på så mycket speltid som möjligt på liganivå men även att få utvecklas individuellt. Framförallt ser jag framemot en rolig och lärorik säsong!”.

Nyström puolestaan iloitsee sitä, että hän on saanut mahdollisuuden treenata itseään taitavampien pelaajien kanssa ja uskoo oppivansa paljon heiltä tämän kauden aikana:

Olen tästä kaudesta ihan innoissani! Tavoitteenani on ollut se, että pääsisin treenaamaan itseäni kovemmalla tasolla ja olen iloinen, kun minulla on tämä mahdollisuus nyt. Joukkueessani on todella taitavia pelaajia ja tulen oppimaan heiltä paljon. Haluan kehittyä pelaajana ja oppia esimerkiksi olemaan nopeampi. Tulkaa Pirkkolaan kannustamaan meitä!

Hagberg pelaa Kaustisen Pohjan-Veikoissa kolmatta kauttaan ja Nyström Helsingin IFK:ssa ensimmäistä kauttaan. Molemmat joukkueet nousivat liigakartalle tänä vuonna, joten luvassa on siis paljon jännitystä futsalin rintamalla. Hagberg ja Nyström kohtaavat lauantaina 12.12.2020 Tikkurilan urheilutalossa.

Olen seurannut heidän kehittymistään viime vuosina ja olen erittäin iloinen siihen, että saimme kaksi pelaajaa korkeimmalle tasolle täksi kaudeksi. Krediittejä täytyy myös antaa pelaajien joukkueille, jotka ovat ottaneet heidät ennakkoluulottomasti vastaan. Peliaika ansaitaan kuitenkin jokapäiväisellä työllä ja kilpailu huipulla on kovaa kuten pelaajat tietävät. Suurempi työ alkaa vasta nyt. 

Liigatasolla pelaaminen nostaa varmasti piirun verran pelaajien itseluottamusta, joka heijastuu taasen naisten maajoukkueeseen myönteisellä tavalla. Toivottavasti pelaajat säästyvät isoimmilta vammoilta, kehittyvät lajitaktisesti ja pelaavat ehjän kauden. Jään innolla odottamaan kauden edistymistä ja heidän sukunimiensä ilmestymistä tekstitv:n sivulle 289”, pohtii liiton toiminnanjohtaja Eetu Keski-Levijoki.

Liitto toivottaa molemmille futsalpelaajille opettavaista ja menestyksekästä kautta!

Avainsanat
X