Jaguaarien Lintula ja Valppaan Koivula nappasivat SM-keilailun kultamitalit!

Tänään sunnuntai 4.3.2012 Vantaan Tikkurilassa keilattiin kuurojen SM-keilailun finaaleita. Eilisen perusteella miesten 16 parasta ja naisten 8 parasta jatkaa finaaleihin, joissa taisteltiin loppumetreille asti pudotuspelien paikoista. Miesten kohdalla kärkikolmikon eli Jani Toivasen, Markku Koivulan ja hienon paluun tehnyt Anssi Alanderin osalta ei tullut yllätystä ennen pudotuspelivaihetta. Naisten puolella Satu Lintula piti johtopaikkaansa loppuun asti ja pieni yllättäjä Anita Roiko pääsi mukaan pudotuspeleihin kolmantena.

Pudotuspeleissä nähtiin hienoja kaksintaisteluja muutamien parien kohdalla ja tiukoissa paikoissa nähtiin upeita onnistumisia ja myös hermojen pettäessä ratkaisevia virheitä. Miesten osalta kärkinelikko pääsi mitalipeleihin ja kultamitalista kamppailivat Jani Toivanen ja Markku Koivula. He näyttivät parhaansa mukaan osaamista ja siinä Markku Koivula onnistui parhaiten toisessa sarjassa ja nappasi kultamitalin Toivasen nenän edestä. Pronssipelissä nuorimies Jyri Punnonen otti omansa eli pronssimitalin Anssi Alanderin taipuessa.

Naisten kohdalla taisteluparissa Lintula – Kantola. Arja Kantola epäonnistui ratkaisevassa heitossa hieman ja Satu Lintula pääsi finaaliin. Anita Roiko päihitti Maarit Suomisen ja eteni Lintulan seuraksi. Finaalissa ensimmäisessä sarjassa molemmat heittäjät onnistuivat hyvin ja molemmat säilyttivät mahdollisuutensa kultamitaliin. Toisessa sarjassa Satu Lintula repäisi eroa Roikoon selvästi. Pronssipelissä Maarit Suominen kävi hienon taistelun Arja Kantolan kanssa. Ratkaisevissa heitoissa Suominen oli terävämpi ja otti pronssimitalin.

Tulokset:

SM-keilailut miesten finaalit 2012

SM-keilailut naisten finaalit 2012

Jyväskylän Jaguaarien Satu Lintula heitti tänään hienon tuloksen.

Vantaan Tikkurilassa keilattiin Kuurojen SM-keilailun alkukilpailut, jossa ratkottiin myös parikilpailun, naisten trion, miesten joukkueen mitalit. Päivän kokokohtana oli Jaguaarien Satu Lintulan heittämä hieno tulos 1724. Tämä tulos on mahdollisesti Euroopan ennätys.

4.3.2012 jatketaan finaalikilpailua, jossa miesten 16 parasta keilaajaa ja naisten 8 parasta jatkuvat henkilökohtaisilla.

Tulokset:

SM-keilailut miesten henkilökohtaiset 2012 alkukilpailu

SM-keilailut naisten henkilökohtaiset 2012 alkukilpailu

SM-keilailut miesten parikilpailu 2012

SM-keilailut naisten parikilpailu 2012

SM-keilailut miesten joukkuekilpailu 2012

SM-keilailut miesten triokilpailu 2012

SM-keilailut veteraanit, nuoret, juniorit 2012

X