Japanille kaikki pisteet sunnuntai-illan pelistä

Alkulohkon toisena pelinä Suomella oli Japania vastaan. Japanista ei ollut etukäteistietoa kuin sen verran, että saapui Winterthuriin Aasian mestarin mandaatilla. Japani oli pelannut Ruotsin kanssa edellispäivänä tasan 3-3 ja vikkeliä pelaajia oli näköhavainnon mukaan vastassa.

Suomi sai alussa hyydytettyä Japanin alkurynnistyksen tiiviillä puolustuksella. Japani sai erän puolenvälin krouvilla rangaistuspotkun rikkeestä, joka katsomosta nähtynä olisi tapahtunut ennen kuuden metrin kaarta. Suomen maalilla pelannut Hanna Kasvinen oli hyvin mukana vedossa, mutta joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa. Japani pyöritti peliä Suomen hyydyttäessä vauhdin pois. Erätauolle lähdettiin 0-2 -tilanteesta.

Toisen erän alkuun Suomi olisi kaivannut kipeästi kavennusmaalia, mutta seuraavan maalin tekikin Japani. Pian tämän jälken Nelli-Sofia Tarvajärvelle näytettiin punaista korttia pallon kimmottua hänen käteensä maaliviivan tuntumassa. Kasvinen otti rangaistuspotkun vielä komeasti kiinni, mutta Japani lisäsi pian johdon jo neljään maaliin. Loppuajan Japani vetäytyi puolen kentän alapuolelle säästellen paukkuja seuraavaan peliin Puolaa vastaan.

Suomelle tarjoutui pari paikkaa rikkoa kuparisensa, mutta maali jäi vielä odotuttamaan itseään. Lopputulokseksi kirjattiin 0-6 nousevan auringon maalle.

Suomi pelaa seuraavan pelinsä tänään Ruotsia vastaan klo 20 Suomen aikaa.

X