LIITON SATAVUOTISHISTORIIKKI

Taustaa

Suomen Kuurojen Urheiluliiton kustantama ”Voitto ja kunnia” on läpileikkaus liiton värikkääseen historiaan. SKUL täytti 6.3.2020 100 vuotta. 430-sivuinen kirja alkaa kuurojen urheiluseurojen synnystä 1900-luvun alkupuolella, käy vivahteikkaasti kansainvälisissä arvokisoissa, joissa suomalaiset ovat menestyneet hyvin kautta aikojen ja kirja päättyy Italian vuoden 2019 Deaflympicsiin, jossa suomalaiset kahmivat kolme olympiamitalia. Kirjan ehdottomina kohokohtina ovat suomalaishenkilö- ja kisatarinat eri arvokisoissa. Kirjassa on yli 500 kuvaa liiton urheiluvuosista.

Tarinat ja kuvat kertovat suurista ponnisteluista, lahjakkuudesta ja tahdonvoimasta. Kunnian ja mitalisäihkeen takaa paljastuu urheilun sydän: ihmisen ikuinen halu yltää korkeammalle, pidemmälle ja nopeammin. Kirja on kunnianosoitus urheilijoillemme, jotka ovat menneet läpi harmaan kiven.

Freelancer-toimittaja Salla Fagerström (s. 1980) kirjoitti esikoiskirjansa YK:n ihmisoikeuspalkitusta Liisa Kauppisesta vuonna 2019. Kuurojen historian tutkiminen on Fagerströmin intohimona ja tämä näkyy kirjassa hänen pieteettisenä paneutumisena erilaisiin tapahtumiin ja yksityiskohtiin.

Voit tilata kirjan itsellesi täyttämällä alla oleva lomake tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sporttitalo@skul.org. Kirjan hinta on 35 euroa/kappale sekä mahdolliset postituskulut. Lähetämme laskun tilaajan sähköpostiin.

Tilaa kirja