SKUL:n päivitetyt ohjeistukset seuratoiminnalle 1.6. alkaen

Suomen Kuurojen Urheiluliitto noudattaa Olympiakomitean suosituksia seuratoiminnan osalta koronavirusaikana. Tämän hetken ohjeistuksissa harjoitus- ja liikuntatoiminta tulee tapahtua alle 10 hengen ryhmissä 31.5.2020 asti. Uusimman ohjeistuksen myötä 1.6.2020 jälkeen määrää nostetaan 50 henkilöön, joka käsittää sisä- ja ulkoliikuntatoiminnat ja yleiset kokoontumiset. Tämä uusin suositus on voimassa 30.6.2020 saakka.

Harjoittelussa ja tapahtumissa tulee pitää 1-2 metrin turvaväli. Pyritään välttämään tarpeetonta fyysistä kontaktia toisten kanssa mahdollisuuksien mukaan.

On kiinnitettävä yleiseen hygieniaan liittyviä suosituksia. Tultaessa rajoitettuun ulkoliikuntapaikkaan, on käytettävä käsihuuhdetta. Sisätiloissa kädet pestään huolellisesti vedellä ja saippualla tai vaihtoehtoisesti käsihuuhteella. Liikuntatapahtumiin ja yleisötilaisuuksiin ei saa tulla, mikäli henkilöllä on sairastumiseen viittaavia oireita.

Mikäli liiton tapahtumaan osallistuvalla todetaan koronavirusinfektioon sopivia oireita, hänet tulee ohjata viiveettä erilliseen tilaan odottamaan tarkempia ohjeita. Osallistujan tulee ohjata pian koronavirustestiin ja mikäli koronavirus todetaan, hänen kanssa altistuneet henkilöt tulee ohjata karanteeniin. Tapahtuman järjestäjä (seura ja liitto) ovat yhteydessä alueen terveysviranomaisten kanssa ja noudattavat asiantuntijoiden suosituksia asian hoitamisessa.

Laajempi katsaus Olympiakomitean suosituksiin ja ohjeistuksiin:

https://www.olympiakomitea.fi/2020/05/19/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

Rajoitusten muuttuessa 1.6., liitto järjestää seuraseminaarin ja liittokokouksen 13.-14.6. Espoossa ja noudattaa järjestelyissä erityistä huolellisuutta. Liittokokouskutsut on lähetetty seuroille.

Liiton seuraavat SM-kisat järjestetään tämän hetken suunnitelman mukaan 22.8. SM-futsal Uuraisilla (Jalo) ja 28.-30.8. SM-golf Raaseporissa (Hero).

X