Suomelle curlingissa kaksi voittoa

Suomen joukkue napsi upeasti kaksi voittoa tänään ensin USA:sta ja sitten illalla Puolasta.

Aamun peli käytiin USA:aa vastaan ja peli oli tasainen pitkälle pelin loppupuolelle saakka kunnes kahdeksassa erässä Suomi rykäisi komeasti kolmen pisteen erän myötä kaulan jenkkeihin. Kun yhdeksännessä erässä jenkit eivät saaneet kavennettua peliä, he laittoivat lapun luukulle pelin osalta.

Iltapeli oli ennakkoon sarjataulukosta katsoen heikompaa joukkuetta, Puolaa, vastaan. Kuten pari päivää sitten Japania vastaan – Suomella oli hankaluuksia pelinsä kanssa heikompaa joukkuetta vastaan. Puola kävi jopa 1-3 -johdossa ennen kuin Suomi laittoi liinat kiinni ja nousi 6-3 -johtoon. Tämän jälkeen pasmat sekosivat hieman ja Puola tuli tasoihin. Kiitos loppurykäisyn, Suomi karkasi 9-6 -voittoon ja samalla kaikki pisteet sinivalkoisten mukaan.

Suomi on kasannut saldon 6-1 (kuusi voittoa ja yksi tappio) Deaflympicsissa ennen neljää viimeistä peliä. Tilanne on hyvä, mutta välieriin päästäkseen Suomi tarvitsee vielä voittoja tulevista peleistä.

Seuraavaksi joukkueemme kohtaa Kanadan huomisaamuna ma 16.12. klo 9 paikallista aikaa. Sen jälkeen iltapelissä radan toiselle puolelle astuu naapurimaa Venäjä vastaan. Juuri Venäjä päihitti Suomen Sveitsin EM-kisojen finaalin jatkopäässä viime vuonna. Huomenna olisi siis maukas revanssin paikka.

15.12. klo 9 USA – Suomi 2-7

15.12. klo 19 Suomi – Puola 9-6

X