YHTEENVETOA TOIMINTAVUODESTA 2014

SKUL:n 94. toimintavuosi on kohta päättymäisillään.  Liitto päättääkin vilkkaan toimintavuoden hyvillä mielin ja kiitollisena kaikesta jokaiselle niille jotka ovat olleet tavalla tai toisella mukana kuurojen liikunta- ja urheilutoiminnassa.

Vuosi onkin ollut toiminnallisesti mielenkiintoinen ja monipuolinen. Liiton taloudellinen tilanne on myös ollut ilahduttavasti vähemmän haasteellinen.

Liiton hallitus on tänä vuonna voinut tukea taloudellisesti ja toiminnallisesti tavallista enemmän urheiluseurojen toimintaa, tukea huippu-urheilijoita valmennusstipendein, lisätä eri lajien valmennusleirien määrää tarvittaessa, järjestää kansallisia ja kansainvälisiä seminaareja, kokouksia, kuntoliikuntatoimintaa maahanmuuttajille, nuorille ja senioreille, osallistua kansainvälisiin urheilu- ja kongressitapahtumiin, tukea Pohjoismaiden ja Baltian maiden urheiluseurojen toimintaa järjestämällä Urheilufestivaalit Ahvenanmaalla, tukea EDSO:n toimintaa järjestämällä ja rahoittamalla viittomakielisten naisten johtajuus- ja tasa-arvoseminaaria Madridissa.

Liiton toiminnanjohtaja Juha-Matti Aaltonen tuli uudelleen valituksi EDSO:n pääsihteerin tehtäviin seuraavaksi nelivuotiskaudeksi.

SKUL:n hallitus on toiminut uuden puheenjohtajansa, Kristian Lanton, johtamana kuluvan vuoden huhtikuussa pidetystä liittokokouksesta alkaen.  Hallitus on kokoontunut vuoden aikana kuudesti. Liiton uusi puheenjohtaja on toimintavuonna vieraillut aktiivisesti urheiluseuroissa ja pyrkinyt näkyvästi esittäytymään, tekemään itsensä tunnetuksi kentällä eri tapahtumissa.

Huippu-urheilun saralla vaasalainen Lycke Karlsson on tehnyt läpimurron nuorten keskipitkien ratamatkojen ennätystehtailullaan juoksemalla 3000 m matkalla uuden Euroopan ennätyksen sekä voittamalla mm. kuurojen nuorten EM-kultaa maastojuoksuissa, ja edustamalla Suomea kuulevien Suomi-Ruotsi-maaottelussakin!

EM-keilailuissa tuli menestystä erityisesti tamperelaisen Satu Lintulan myötä jopa kolmen mitalin verran. Antti Ropponen on edelleen vahvasti mukana nuorten kuulevien lentopallomaajoukkueen tähtipelaajistossa. Liiton urheilijat ovat olleet edustettuina myös beachvolleyn EM-kisoissa, MM-golfturnauksessa ja PBM suunnistuskisoissa.

SM-kisoja on järjestetty eri lajeissa, seurat juhlineet merkkivuositapahtumiaan, nuorille on järjestetty urheilu ja lasketteluleirejä.  Kun näitä eri tapahtumia kertaa ja muistelee, niin pakostakin tuntee ylpeyttä kuurojen liikunta ja urheilutoiminnasta, kuinka tärkeää, vilkasta ja monipuolista se onkaan. Eikä tässä tekstissä ole tosiaankaan kaikkea toimintamuotoja ja tapahtuja mainittu.

Ensi vuodesta on tulossa haastava niin taloudellisesti kuin toiminnallisestikin.  OKM:n mahdollisuudet tukea liiton toimintaa tulee varmasti vaikeutumaan nykyisen taloudellisen tilanteen vallitessa.
Kuurojen urheilulehdenkään ilmestyminen ei ensi vuonna ole varmaa kuin vain yhden lehtinumeron verran. Lehtitoiminnan jatkuminen on siis vielä avoimena. Toivoa tietysti on ja toivossahan on aina hyvä elää.

Meidän tuleekin muistaa nämä hyvät ajat jotta motivoidumme ja jaksamme haasteellisinakin aikoina kantaa liiton lippua ylpeydellä. Tuleekin keskittää voimia siihen mitä meillä ON eikä liiaksi keskittyä puutteisiin.

Hyvinä aikoina taasen tulee muistaa huonot ajat, jotta osaa arvostaa nykyhetkeä eli tätä päivää ja kulunutta vuotta.

Lehden toimituskunta ja liiton hallitus toivottaa Teille kaikille oikein hyvää joulua ja liikunnallista uutta vuotta.

Juha-Matti Aaltonen

toiminnanjohtaja

X